avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate iulia1991

Activitate iulia1991

Răspuns la discuția Concediere abuziva
De unde sa o am daca eu nici macar nu stiam? De la firma veche nu am decat contractul si 2 acte aditionale (adica alea sunt semnate de mine, dar actele in sine nu le am). Unul pt majorarea salariului si unul pt modificarea funtiei, de la ospatar la barman.
Ok, am inteles asta cu instiintarea. Dar ca efectuare concreta si corecta a celor doua, se suprapune CO cu preavizul, daca CO e luat inainte?

Am fost mai devreme la itm si surpriza: contractul de pe firma veche e incetat pe 31 ian, prin acordul partilor iar cel de pe firma noua e incheiat pe 22 feb. Deci 3 sapt sunt in aer, chiar daca am fost la lucru in perioada asta si eu nici macar nu stiam. Practic am o luna vechime acolo. :oops: :help:
Si mai ajutati ma va rog cu o chestie. Nu inteleg de ce, se poate suprapune concediul de odihna cu preavizul. Adica sunt in concediu de odihna, dupa munca, or daca ei (sau in orice alt caz) imi dau preaviz, eu nu mai am concediu de odihna, nu? Trebuie sa mi caut de lucru. Si at concediul meu unde e? Nu ar fi normal doar sa se poata da instiintarea de preaviz, preaviz care sa inceapa din data terminarii concediului?
Deocamdata n am luat nicio masura. A ramas ca ma suna astazi sa vb, ceea ce nu s a intamplat. Cand am sunat eu, n a raspuns nimeni. Si din ce am auzit, s ar putea sa fi schimbat si firma. Sa treaca toti angajatii de pe o firma pe alta din ianuarie. Ceea ce iar nu mi se pare normal fara stirea, acordul si semnatura mea. Se pare ca e mai complicat decat credeam. In concluzie, merg dimineata la itm...
Problema mea nu e ca ma da afara. E ca totul a fost doar verbal. Concediul, preavizul si faptul ca mi au spus sa nu mai merg ca au alta fata in locul meu. Si din cate am dedus din ultima discutie, s ar putea sa nu mai primesc nici banii care ii aveam de primit. CIM ul nu cred ca poate inceta asa usor fara stirea sau instiintarea mea in prealabil. Sau poate? Cam ce as putea face in situatia asta?
1. Eram deja in concediu cand am aflat de preaviz. Adica pe durata concediului pot sa ma bage in preaviz?

3. Aici e problema. Nu am facut nicio cerere. In firma asta, pana acum, toate au mers pe incredere si n a fost nicio problema pana acum. Si astea 2 saptamani de concediu si preavizul au fost doar verbale. Doar cu martori......

4. Dupa cum am inteles eu, in situatia in care mi s ar da dreptate, ar trebui sa mi fie platite orele suplimentare incepand cu luna iulie 2015?(ultima luna in care am semnat ceva in firma aia:)) )

5. 15zile/luna. Am gresit eu
Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul de anul trecut din care am avut luat doar 7 zile (cu semnatura) si pt care nici nu am primit bani. Toate bune si frumoase pana in prima zi de concediu, 30.03, cand aflu de la colegi ca vor sa ma dea afara si ca sunt in preaviz. De la patroni nu am primit nicio notificare, nici scrisa, nici verbala din propria lor initiativa. A trebuit sa i sun eu sa i intreb daca sunt data afara, moment in care au spus ca sunt in preaviz. E legal sa ma bage in preaviz in concediul de odihna? Pot fi si in concediu si in preaviz? Cand le am spus sa raman doar in preaviz si sa mi plateasca concediul, au spus ca daca vreau imi da concediu fara plata. Nu am semnate state de plata sau orice fel de alte acte de prin iulie anul trecut. Contractul e incheiat pe 8h/zi, 5zile/saptamana, in conditiile in care eu lucram in jur de 18h/zi, 15 zile/saptamana. Pot sa mi desfaca contractul de munca pt absentare nemotivata din moment ce ei zic ca sunt in preaviz? Se poate pune problema de plata a orelor suplimentare? Ideea e ca vreau sa merg in instanta, tinand cont ca nu sunt prima persoana de acolo care e data afara fara stirea ei. Si nu vreau nici sa mi dea mai putini bani decat ar fi normal. Ce pot face in situatia asta?