freeelis a scris:
15 zile/sapt ... nu se poate lucra , intrucat o saptamana are 7 zile.
acum vre-o 30 de ani in urma, incepeam sa inteleg lumea oamenilor mari, munceam intr-un colectiv cu oameni maturi, maistrul de origine germana la fel si multi dintre angajati, inainte de 1989 trebuia sa ai probleme serioase sa primesti o zi libera si mult curaj sa mergi sa o ceri si totusi: intr-o zi, un neamt mai batran se duce la maistru sii spune ca are nevoie de 24 ore liber, adica 1 zi, maistru il intreaba ce probleme are, mosu ii spune, treaba rezolvata, dupa o zi de stat acasa, mosu trebuia sa apara la lucru dar nu apare, maistru se uita dupa el, dar nimic, urmatoarea zi la fel, a patra zi apare si mosu, maistru suparat il cheama in birou, tov. ai cerut o zi libera, da, da, raspunde mosu, 24 ore, da, da spune, maistru si ai stat mai mult de atat acasa, trebuie sa te sanctionez si sa-ti tai din salar, nu e corect sa ma sanctionati deoarece am stat acasa exact cat mi-ati permis, adica 24 ore, nu, nu, spune maistru suparat, ai stat 3 zile, nu, spune mosu, am stat o zi, adica 24 ore cat am cerut si iti pot explica, explica, pai cate ore lucratoare are o zi, intreaba mosu, maistru:8, eu am cerut liber 24 de ore lucratoare si nu-mi poti da liber, timpul meu liber pe care oricum il am.
Asa ca, se poate lucra 15 zile sau cat poate fiecare intr-o saptamana, dar nu mai mult de 21 de zile.