avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate ali2013

Activitate ali2013

Răspuns la discuția Ccc si concediu fara plata
In 31 august m-am reincadrat in munca in invatamant pt ca am fost din 1.09.2019-30.08.2020 in cfp .Tot in 31 am nascut o fetita.Cele doua scoli la care functionez m-au băgat in concediu maternitate dar fără plata salariului pt ca in ultimele 6 luni anterioare nașterii eu nu am o luna lucrata sa îmi fi plătit contribuții.....m-au anunțat tarziu ca trebuie acea luna ...In sfarsit ,dupa concediul de maternitate mi-am băgat dosarul pt indemnizatie creștere copil fiind in ccc din 14 oct.mi-au facut doua adeverinte de munca cei doi angajatori pe care le-am depus la dosar.in noiembrie am primit telefon ca dosarul e respins pentru ca in anumite luni ,venitul meu din adeverinte nu e conform cu revisalul .M-am tot gândit cd o fi fost atunci...in acele luni am primit salarii nete mai mari pentru ca am primit niște sume ca hotarari judecatoresti câștigate in instanta in învățământ. Acele sume reprezinta cam 2000 lei in total.Mi s-a zis sa refac adeverintele si sa fie trecute veniturile fara acele hotarari judecatoresti ,fără acele sume primite in salariu net pe considerentul ca acele sume chiar dacă au fost impozitate ,sunt sume provenite din alte luni de munca care nu se iau în considerare in calculul indemnizației mele .mi se pare suspecta toata aceasta treaba și doresc sa a intreb daca exista vreun articol de lege care sa susțină ceea ce a zis și a făcut doamna cu calculul și verificarea actelor de dosar indemnizatie.?eu as dori sa fac o intampinare la tribunal pe acest motiv pentru ca nu mi se pare normal deloc sa nu mi se ia în calcul acele sume primite acum pentru anii cand ne-au tăiat salariile in invatamant.ceea ce e hilar este ca și în 2013 aprilie am primit ccc si indemnizatie de cc redusa ca suma pt ca salariile nete din lunile luate în calcul atunci ,erau reduse cu 25% in invatamant .......va rog sa îmi elucidati misterul....
1.Si daca ma angajez cel putin o luna de zile atunci am cumva dreptul si la concediu de maternitate prenatal si postnatal platit ?
2.daca de exemplu ma angajez o luna si dupa luna respectiva intru in concediu de risc maternal ,aceasta perioada de concediu de risc maternal se pune la calculul indemnizatiei de crestere a copilului?este o perioada asimilata?
3.mi-am luat cfp 2 ani scolari 1 sep 2019-31 aug 2021 .daca intrerup acest cfp in aug 2020 si intru in ccc oare anul ramas ramane valabil pt alta data de cfp ?
Revin din nou.in 1 sep 2019 am intrat in CFP si continui .in sunt insarcinata in 4 sapt deci o luna .prin sep o sa nasc .se implinesc 12 luni de cfp pana nasc deci nu mai pot lua indemnizatie ccc.ce imi recomandati sa fac totusi ca sa nu pierd indemnizatia ccc.trebuie sa ma angajez ?cat timp oare?oare ce se intampla cu cfp-ul meu daca intru in ccc?mi-am luat 2 ani cfp.mentionez ca inainte de 1 sep am lucrat constant din 2015 -2019 ,31,aug
Deci poti fi in cfp pana in 12 luni si 12 luni lucrate din cei 2 ani anteriori nasterii copilului...si primesti indem cc calculata 85% din veniturile nete in cele 12 luni lucrate.corect?
Deci cu alte cuvinte daca as naste in aug 2020 nu as putes sa beneficiez de indemnizatie cc pentru ca nu am lucrat in ultimele 12 luni inaintea nasterii chiar daca in ultimii 2 ani am lucrat 12 luni dar nu inaintea nasterii
In 1 sep 2019 am intrat in cfp timp de 2 ani pt ca lucrez in invatamant si am putut.daca as ramane insarcinata intre timp cum ar trebui sa procedez sa obtin indemnizatie cresterea copilului avand in vedere ca din 1 sep 2015 am lucrat fara intreruperi ?
buna ziua.lucrez in invatamant ca suplinitor calificat din 2007.anul acesta as dori sa ma retrag si sa inchei un contract cu casa de pensii pt a-mi plati stagiul de cotizare.am citit pe internet ca exista un venit minim asigurat si ca procentul de plata la acest venit minim este de 26.3% anul acesta.ma intereseaza daca acel venit minim care trebuie sa-l trec in contract este net sau brut ?cum fac sa calculez ce suma trebuie sa platesc prin acel contract ca sa-mi asigur o pensie candva la valoarea unui punct de pensie adica 867 lei?
si daca o sa platesc si pt somaj contributie tot prin contract pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj dupa ce platesc 12 luni contributie pt pensie?