avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate andr3iu

Activitate andr3iu

Va multumesc f mult pentru raspunsuri. S-a mai facut ceva lumina acum.
Stiu unde platesc intretinerea dar e posibil ca acea incapere sa apartina firmei de administratie. Si mai stiu un caz unde casieria se improvizeaza intr-o scara de bloc la intrare pentru cateva ore.
Buna ziua,
Incercam sa preluam conducerea asociatiei de la un presedinte care isi urmareste interesele proprii. Acesta este in stransa legatura cu firma de administrare de care vrem sa scapam. Am decis ca cel mai simplu si important ar fi sa punem pe altcineva presedinte.
Planul este sa strangem cele minim 20% semnaturi pt a convoca AGE unde sa alegem presedinte, consiliu ex si, eventual, cenzor. Singurele informatii le-am capatat citind acest forum.
Va rog sa ne ajutati sa evitam greselile pe care le-am putea face:
1. convocatorul afisat trebuie insotit de copie dupa tabelul de semnaturi ?
2. Actuala Firma de cenzorat contractata trebuie anuntata de cineva anume despre aceasta AGE ?
3. PV-ul al AGE trebuie semnat de consiliul executiv, presedintele si cenzorul care vor fi alesi in acea sedinta ? (mi se pare putin ciudat ca ei semneaza documentul care ii investeste in functie)
4. PV-ul original si tabelul de prezenta la cine ramane ?Am citit undeva ca la sediul asociatiei: nu stiu care e sediul (oricum imi voi face si eu copie)
5. Presedintele demis ce trebuie sa predea noului presedinte si cum poate fi fortat sa o faca in caz ca refuza ? Important ar fi dreptul de semnatura la banca.
6. ce trebuie sa facem pentru a nu prelua raspunderea pentru greselile/ilegalitatile facute de conducerea actuala ?

Imi cer scuze pentru numarul mare de intrebari. Si pe masura ce initiativa noastra avanseaza s-ar putea sa mai apare intrebari carora nu le gasesc raspunsul.
Va Multumesc pentru raspunsuri!
ynocentta a scris:

In contractul incheiat intre dezvoltator si proprietari a fost asumata si c/v prestatiilor firmei de management ?

Da, este specificata suma.
La incheierea contractului VC apartament s-a specificat in anexa Regulamentul de Co-proprietatea a Conomiului un contract de management :

<< Complexul rezidential va fi adminsitrat de catre SC XXX Management SRL. In acest sens, intre SC XXX Management SRL si Proprietari se incheie, concomitent cu autentificarea contractelor de vanzare cumparare, Contractul de Administratre potrivit caruia SC XXX Management SRL, in schimbul unei remuneratii, va presta in beneficiul Proprietarilor anumite servicii.
Dupa data constituirii Asociatiei, Contractul de administrare se va transfera pe Asociatie, urmand sa-si produca efectele intre Asociatie si SC XXX Management SRL.
Drepturile si obligatiile partilor implicate vor fi detaliate in cadrul Contractului de Administrare.>>

As dori sa stiu cum se poate renunta la acest contract (sau re-negocia remuneratia).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/informatii !