avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare conducere de la presedinte si administrator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare conducere de la presedinte si administrator ostili

Buna ziua,
Incercam sa preluam conducerea asociatiei de la un presedinte care isi urmareste interesele proprii. Acesta este in stransa legatura cu firma de administrare de care vrem sa scapam. Am decis ca cel mai simplu si important ar fi sa punem pe altcineva presedinte.
Planul este sa strangem cele minim 20% semnaturi pt a convoca AGE unde sa alegem presedinte, consiliu ex si, eventual, cenzor. Singurele informatii le-am capatat citind acest forum.
Va rog sa ne ajutati sa evitam greselile pe care le-am putea face:
1. convocatorul afisat trebuie insotit de copie dupa tabelul de semnaturi ?
2. Actuala Firma de cenzorat contractata trebuie anuntata de cineva anume despre aceasta AGE ?
3. PV-ul al AGE trebuie semnat de consiliul executiv, presedintele si cenzorul care vor fi alesi in acea sedinta ? (mi se pare putin ciudat ca ei semneaza documentul care ii investeste in functie)
4. PV-ul original si tabelul de prezenta la cine ramane ?Am citit undeva ca la sediul asociatiei: nu stiu care e sediul (oricum imi voi face si eu copie)
5. Presedintele demis ce trebuie sa predea noului presedinte si cum poate fi fortat sa o faca in caz ca refuza ? Important ar fi dreptul de semnatura la banca.
6. ce trebuie sa facem pentru a nu prelua raspunderea pentru greselile/ilegalitatile facute de conducerea actuala ?

Imi cer scuze pentru numarul mare de intrebari. Si pe masura ce initiativa noastra avanseaza s-ar putea sa mai apare intrebari carora nu le gasesc raspunsul.
Va Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: andr3iu , utilizator 14:18, 23 Octombrie 2016
1.este suficient ca in adunarea geerala extraordinara sa se prezinte tabelul convocator
2.firesc ca trebuie informat cenzorul.
3.procesul verbal se semneaza de prezidiul sedintei.
4.fireste ca la sediul asociatiei.
5.hai sa vedem ce se va intampla, sa nu facem scenarii fataliste.
6.cum stam cu prezumtia de nevinovatie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
andr3iu a scris:
1. convocatorul afisat trebuie insotit de copie dupa tabelul de semnaturi ?

Nu. Intocmiti tabelul, obtineti semnaturile pe el si apoi afisati anuntul de convocare a adunarii generale. In adunarea generala o sa prezentati tabelul cu semnaturi si o sa consemnati in PV intocmit in adunarea generala faptul ca pe acel tabel au semnat XX membri ai asociatiei.
2. Actuala Firma de cenzorat contractata trebuie anuntata de cineva anume despre aceasta AGE ?

Da. Este corect sa convocati la adunarea generala cenzorul asociatiei. Daca vine la adunarea generala este un castig pentru toti participantii pentru ca afla si punctul de vedere al cenzorului. Apoi cenzorul poate constata ca aceasta adunare generala este statutara si hotararile pot fi luate in mod legal. Este in avantajul dumneavoastra sa aveti cenzorul in adunarea generala.
3. PV-ul al AGE trebuie semnat de consiliul executiv, presedintele si cenzorul care vor fi alesi in acea sedinta ? (mi se pare putin ciudat ca ei semneaza documentul care ii investeste in functie)

PV se semneaza de catre menbrii comitetului executiv si atat. Adica membrii noului comitet executiv daca o sa alegeti alti membri.
4. PV-ul original si tabelul de prezenta la cine ramane ?Am citit undeva ca la sediul asociatiei: nu stiu care e sediul (oricum imi voi face si eu copie)

PV in original ramane la presedintele nou ales. Sigur ca acest nou presedinyte o sa-l depuna intr-un dosar la sediul asociatiei impreuna cu celelalte documente ale adunarii generale.
Nu exista in legislatie prevazut un tabel cu prezenta. Se consemneaza in PV ca la aceasta adunare generala participa un numar de xx membri si ca adunarea generala este statutara (minim 50%+1).
Faptul ca nu stiti unde este sediul asociatiei este absurd. Un proprietar membru al asociatiei de proprietari credca trebuie sa stie unde si-a platit macar in ultima luna cheltuielile de intretinere. Eu poate nu stiu care este capitala unei tari dar nu pot sa uit unde este sediul asociatiei in care traiesc de ani de zile.

Va multumesc f mult pentru raspunsuri. S-a mai facut ceva lumina acum.
Stiu unde platesc intretinerea dar e posibil ca acea incapere sa apartina firmei de administratie. Si mai stiu un caz unde casieria se improvizeaza intr-o scara de bloc la intrare pentru cateva ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare ... Paveladina Paveladina Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare a asociatiei de proprietari, convocate de 20% din membrii asociatiei? In anuntul lipit pe ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)