Update pt cei care urmaresc discutia: s-a APROBAT pana la urma scutirea de impozit si la Ploiesti, mama copilului figureaza azi cu impozit auto = 0 lei pe 2016.
Asteptam sa vina acasa si decizia.
Din cate am inteles de la cei de la biroul auto se pare ca au cerut lamuriri mai departe, probabil de la centru nu au fost expliciti, cert este ca acum beneficiaza reprezentantul legal al minorului cu handicap FARA obligativitatea ca vehiculul sa fie omologat la RAR si PE ANUL IN CURS (certificatul de handicap emis in sept. 2015)
Sper ca informatia sa ajute si pe alti parinti in aceeasi situatie, am vazut in diferite discutii pe FB ca oamenii s-au resemnat si au platit.
Toate cele bune.
Auto este proprietatea mamei, copilul de 6 ani este incadrat cu handicap grav (nedeplasabil).
Cererea a fost refuzata la spfl Ploiesti invocand motivul: "mijlocul de transport destinat transportului de persoane cu handicap trebuie sa aiba aceasta mentiune in CI a vehicului".
Rog ajutor! In opinia noastra este absurd sa ceri omologarea la RAR pt transportul unui copil care nu necesita decat un scaun auto.
In plus imi pare si discriminatoriu, din moment ce adultilor cu handicap posesori de auto nu li se cere ca acesta sa fie omologat pt a beneficia de scutire de impozit.
Intelegem noi gresit legea 227/2015?
<<ART. 469 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru:
...
b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate în proprietatea sau coproprietatea reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului; >>