avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate arb.v

Activitate arb.v

multumesc
Care sunt reprezentanţii legali ai unei asociaţii şi cum se face dovada? Ultima înregistrare din Registrul Asociaţii şi Fundaţii este o dovadă că cei inscrişi (în baza unei încheieri desigur) sunt reprezentanţii legali ai asociaţiei?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția verificarea unei asociatii
In primul rând nu este în regula cu vânzările. Depinde de tipul composesoratului dar legea 1/2000 interzice aceste vânzări. Din pacate nu interesează pe nimeni de soarta pădurilor, deoarece sunt o sursa foarte buna de venit (de bani negri), aşa că doar Parchetului vă puteţi adresa şi eventual Inspectoratului Teritorial Silvic pentru nerespectarea regimului silvic de exploatare.
Eu sunt membru al unei obşti cu astfel de probleme şi ştiu ce inseamna sa incerci sa faci ceva!
Putem vorbi pentru că şi eu am multe întrebări legat de composesoratele acestea.
CU stimă!
In obstea de mosneni din care fac parte ca urmas al bunicilor mei s-a alipit printr-un teren, care este la 15 km departare de limita obstii, o societate a unor indivizi care au probleme serioase cu justitia.
Aceast lucru a fost posibil cu complicitatea Consiliului de Administratie al Obstii, in scopul vinzarii drepturilor care le au mosnenii catre aceasta societate. Mosnenii au fost momiti cu diferite sume pt ca in final sa se ajunga la 2000 lei pe ha, in timp ce membrii Consiliului sau alte persoane apropiate au efectuat tranzactii pt sume de peste 10000 lei/ha.
Desigur ca si exploatarea padurii sa facut fara a respecta regimul silvic si fara ca institutiile abilitate sa faca ceva.
Banuiesc ca va dati seama de ce!
Acest Consiliu nu s-a inregistrat niciodata legal conform OG 26/2000 si nu adepus niciodata tabelul cu drepturile care revin mosnenilor la Judecatorie.
Desi de peste 5 ani de zile un grup de mosneni se lupta pt eliminarea acestor ilegalitati si pastrarea acestui aur verde in proprietatea mosnenilor, justitia nu isi face treaba pina la capat.
INTREBAREA ESTE DACA O SOCIETATE COMERCIALA POATE FACE PARTE DINTR-O OBSTE DE MOSNENI? EXISTA O SPECIFICATIE LEGALA IN CARE SE INTERZICE ACEST LUCRU?
Va rog sa imi dati orice sfat pt a elimina aceasta societate intrata abuziv in cadrul Obstii si pt a reusi sa punem lucrurile pe un fagas normal!
Multumesc anticipat!