Am fost executat silit in urma unui credit la un IFN. Executorul a trimis o cerere de retinere a certificatului de inmatriculare catre politia din localitate. Am primit si o instiintare cu acest fapt prin posta.
Intre timp masina s-a stricat si as dorii sa o dau la dezmembrari si sa o radiez de la impozit.
Daca se poate sa mai imi spuneti unde pot sa depun cererea pentru urgentare , si o durata orientativa , in cat as putea sa primesc permisul ?
Eu in calitate de martor pot sa depun o cerere de urgentare ?
Chiar trebuie sa astept pana la solutionarea dosarului celui care m-a lovit ? Daca eu am comis doar o contraventie , de ce nu am primit permisul nici dupa 6 luni ?
Domnule Patrascu , daca se poate sa ma ajutati si pe mine , sunt foarte nedumerit .
Acum 6 luni am avut un accident soldat doar cu daune materiale , adica avarierea autovehiculelor . Atat eu cat si el am fost beti , el peste 0.8 in sange , eu sub 0.8 in sange . El a fost de vina in procesul verbal , mi-a reparat masina . Acum 2 luni au venit probele de la IML , m-au chemat la politie si au spus ca mi-au facut o clasare ca martor si ca nu pot primii permisul pana nu i se termina dosarul celuilalt . Eu din ce am inteles am comis doar contraventie , au trecut 6 luni de la expirarea dovezii , de ce nu pot primii permisul inapoi ?
Recent am avut un accident de circulatie cu un prieten , beti si prosti amandoi dupa un chef ( m-am invatat minte ).
Accidentul s-a soldat doar cu avarierea autovehiculelor , dar politia a venit la fata locului si in dimineata accidentului ne-a luat probe de sange . Am asteptat 4 luni dupa probele de sange , mie mi-a iesit fix 0.80 alcoolemia in sange si prietenului meu care e vinovat in procesul verbal i-a iesit o alcoolemie de peste 0.80 , deci este infractiune .
Au trecut cam 6 luni de cand a fost accidentul , si eu nu mi-am primit permisul . Am fost chemat la politie pe presupusul motiv : agent care se ocupa de dosar: " procurorul de caz a dorit sa iti facem o clasare ca martor in dosarul prietenului tau , trebuie sa dai o declaratie pentru dosarul lui , iar nu iti putem da permisul pana nu i se solutioneaza procesul sau pentru conducere sub influenta alcoolului . Dosarul o sa fie trimis la procuror , dar cum sunt foarte multe dosare o sa dureze pana o sa ajunga si al tau " .
Vreau sa imi spuneti si mie , eu am comis o contraventie conform legii , daca depaseam cu o sutime aveam si eu dosar penal , dar asa ar fii trebuit sa-mi fie restituit permisul acum 3 luni . Pot face ceva sau trebuie sa stau un an pana i se finalizeaza procesul prietenului meu ? ( mentionez ca am ramas in relatii foarte bune cu el , inca suntem prieteni , nu a primit nici o citatie inca )