Buna ziua. Am dobandit impreuna cu o alta ruda, prin dezbaterea succesiunii in 2010, un imobil destinat strict rezidentei, aflat in Bucuresti, in zona A de fiscalizare a sectorului 2. Din motive care nu au tinut de mine, acest imobil nu a fost declarat, el figurand inca pe numele defunctului. As vrea sa ma lamuriti la ce anume sa ma astept din punct de vedere legal acum cand vreau sa inregistrez acest imobil. Mai exact, as vrea sa stiu daca amenda pentru nedeclarare este obligatorie sau exista si varianta unui avertisment/alta metoda prin care sa nu se aplice amenda, care ar fi valoarea acestuia in eventualitatea in care este obligatorie, care sunt si cum se calculeaza penalitatile si care este algoritmul calculului impozitului datorat pentru cladire, intrucat am o mare strangere de inima in privinta valorii la care se va ridica el, atat datorita intervalului care a trecut de la intrarea in posesie, cat si datorita pozitionarii imobilului..Mentionez ca este vorba strict despre persoane fizice, iar imobilul are peste 100 de ani vechime, fiind parte a unei curti comune cu mai multe imobile. Va multumesc mult pentru orice fel de informatii!