avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate ciphol

Activitate ciphol

va multumesc pentru raspunsuri!!am fost la asociatie;este intr-adevar subsol tehnic, vecinul a construit acolo pt a avea "boxa" un zid din bca pe care a amplasat o usa; problema e ca nu vrea sub nici o forma sa deschida spatiul acela,nici presedintelui; se da negasit...pleaca pe nu stiu unde pt cateva zile...etc.presedintele spune ca,pt a veni cu politia,sa se intervina in forta ,eu trebuie sa demonstrez ca lucrarea este fezabila si intr-adevar in "interesul" blocului...chestia asta imi ia timp si ma arunca cu problema din nou in iarna...ce-i de facut???este posibil asa ceva???poate fi acest om avertizat cumva...sau sanctionat?in baza caror prevederi???
locuiesc intr-un apartament la parterul unui bloc, care este plin de igrasie iar iarna este foarte rece pe jos; trebuie musai izolat pe dedesupt; insa un vecin cu boxa sub mine imi obstructioneaza accesul;si nu pot efectua lucrarea!(desi toti ceilalti sunt de acord...)Ce-i de facut??poate primi sanctiuni??
va multumesc,
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
[ link extern ]
bine dar, legea nu a trecut de c.dep, nu e publicata in monitor deci nu este inca in vigoare
prin urmare legea 255/2004 este inca in vioare si ma pot inscrie la examen pt avocat definitiv,chiar daca nu am 5 ani insa am definitivat in profesie,asa cum s-a dat in feb.la sibiu....
toata lumea vorbeste de faptul ca, prin declararea ca neconstitutionala a oug 159/2008 ,legea care ar fi acum in vigoare e varianta din 2000,publicata in m.of.113 din 16 martie 2001si care se gaseste si pe portalul unbr la sectiunea legislatie.
dar acest lucru nu infirma faptul ca legea 255/2004 de comp si modif a legii 51/1995 nu este in vigoare,eu nu stiu sa fi fost abrogata...
are cineva alte opinii?
se inscrie cineva pt examen pt definitivat, care nu are inca 5 ani vechime insa are definitivat in profesie?chiar nu e nimeni?
daca e asa, este un abuz,o magarie!!
da,m-am inscris in ccj acum 3 ani,anul acesta am sustinut examen de definitivat.
In mod ciudat, pana acum deveneai definitiv prin efectul legii dupa 5 ani, fara sa mai fi dat examenul.Deci cei care aveau 5 ani vechime in profesie,deveneaudefinitivi,si se puteau inscrie la examenul pentru dobandireacalitatii de avocat definitiv,fara sa aiba examen de definitivat in profesie...
cei care aveau mai putin de 5 ani,si aveau examenul de definitivat in alta profesie...deasemenea,se puteau inscrie la ex pt avocat definitv
CAND NAIBA A SURVENIT MODIFICAREA ASTA?

ieri s/au afisat modificarile .
art.16 alin. 1 indice 1 " cel care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat , a indeplinit functia de judecator , procuror, notar public, consilier juridic sau juriconsult timp de 5 ani , dobandesc calitatea de avocat definitiv , cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provin.
Insa ce inteleg eu din acest paragraf este ca cei care au vechime de 5 ani in functiile mentionate si au sustinut ex de definitivat in acea profesie , dobandesc calitatea de av definitiv ( fara a mai sustine si ex de definitivat in av)
Iar cei care au sustinut ex de definitivat in profesiile mentionate , insa nu au vechimea de 5 ani (cum e cazul tau) tr sa sustina ex de definitivat in prof de av.

Eu una asa inteleg, daca voi intelegeti altceva , va rog sa ma corectati. E important de altfel sa discutam si pe marginea modificarilor intervenite caci ne priveste direct. O zi excelenta sa aveti!

da,pai,asa inteleg si eu, ca pot sa ma inscriu la examenul pt definitiv....
mai sunt si altii in situatia asta?voi cum intelegeti???
da,m-am inscris in ccj acum 3 ani,anul acesta am sustinut examen de definitivat.
In mod ciudat, pana acum deveneai definitiv prin efectul legii dupa 5 ani, fara sa mai fi dat examenul.Deci cei care aveau 5 ani vechime in profesie,deveneau definitivi,si se puteau inscrie la examenul pentru dobandirea calitatii de avocat definitiv,fara sa aiba examen de definitivat in profesie...
cei care aveau mai putin de 5 ani,si aveau examenul de definitivat in alta profesie...deasemenea,se puteau inscrie la ex pt avocat definitv
CAND NAIBA A SURVENIT MODIFICAREA ASTA?
buna ziua!
poate cineva sa imi raspunda si mie....
am 3 ani vechime in profesia de consilier juridic si am absolvit examenul de definitivare in aceasta profesie.
pana la urma,am dreptul sa ma inscriu la examenul pt dobandirea calitatii de avocat definitiv?
nu este absolut nici o problema.eram doar curios...
si mai eram curios in privinta performantelor inregistrate cu grilele de pe unbr,la autotest cu astea ale tale ies bine,cu cele de acolo,merge mai greu, sunt mai dificile.(sau asa mi se par mie)
atata tot...
bine,dar,de unde provin aceste grile?toate au o singura var de raspuns..cele de pe portalul unbr sunt mai dificile...va-ti testat cu ele?[ link extern ]