da,m-am inscris in ccj acum 3 ani,anul acesta am sustinut examen de definitivat.
In mod ciudat, pana acum deveneai definitiv prin efectul legii dupa 5 ani, fara sa mai fi dat examenul.Deci cei care aveau 5 ani vechime in profesie,deveneaudefinitivi,si se puteau inscrie la examenul pentru dobandireacalitatii de avocat definitiv,fara sa aiba examen de definitivat in profesie...
cei care aveau mai putin de 5 ani,si aveau examenul de definitivat in alta profesie...deasemenea,se puteau inscrie la ex pt avocat definitv
CAND NAIBA A SURVENIT MODIFICAREA ASTA?
ieri s/au afisat modificarile .
art.16 alin. 1 indice 1 " cel care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat , a indeplinit functia de judecator , procuror, notar public, consilier juridic sau juriconsult timp de 5 ani , dobandesc calitatea de avocat definitiv , cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provin.
Insa ce inteleg eu din acest paragraf este ca cei care au vechime de 5 ani in functiile mentionate si au sustinut ex de definitivat in acea profesie , dobandesc calitatea de av definitiv ( fara a mai sustine si ex de definitivat in av)
Iar cei care au sustinut ex de definitivat in profesiile mentionate , insa nu au vechimea de 5 ani (cum e cazul tau) tr sa sustina ex de definitivat in prof de av.
Eu una asa inteleg, daca voi intelegeti altceva , va rog sa ma corectati. E important de altfel sa discutam si pe marginea modificarilor intervenite caci ne priveste direct. O zi excelenta sa aveti!
da,pai,asa inteleg si eu, ca pot sa ma inscriu la examenul pt definitiv....
mai sunt si altii in situatia asta?voi cum intelegeti???