avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters386274

Activitate ContSters386274

Răspuns la discuția Divort-partaj
Multumesc frumos pt raspuns.
Buna ziua!Si eu si sotia am lucrat cu acte in Belgia,insa banii cand i-am dat socrilor i-am dat fara sa facem nici o hartie la mana,in schimb am avut cuvantul lor ca ne fac contract de vanzare cumparare pe apart in care stateau ei la acea data.Timp de 2 ani,nu ne-au facut acte,i-am actionat in instanta cerand banii ,cei 20000€ dati si doar in acel moment au acceptat sa ne faca contract de vanzare-cumparare,dar cu drept de abitatie.Mentionez ca ideea cu banii dati socrilor a venit din partea sotie,sa-i ajutam pe socri sa-si cumpere un apartam cu 2 camere iar ei ne faceau contract pe apartam lor(3cam.)Nu stiu daca ma ajuta,dar am hartia de la tribunal in care eu si sotia ceream banii de la socri(avocatul care ne reprezenta in proces spunand ca datorita faptului ca sotia era ruda de grad 1 cu parintii nu era necesar sa prezentam acte doveditoare pt bani dati).Multumesc frumos pt raspunsurile date pana acum.
Nu am avut nici o contributie la cumpararea apartamentului in care locuiesc cu sotia,dar jumatate din contravaloarea ap in care stau socrii (aprox.20000€)a fost achitat cu banii obtinuti de mine si de sotie(am lucrat in Belgia 8 ani si eu si sotia).
Cumparat de la parintii sotiei,pretul de vanzare trecut in contract este mult sub pretul pietii!Parintii sotiei au casa lor,nu stateau cu noi.
Discuție Divort-partaj
Buna ziua.Sunt casatorit de 13 ani,dar in urma unor neintelegeri cu sotia,am hotarat sa divortam.Mentionez ca sotia este de acord cu divortul,problema se pune la partaj.Detin un apartament proprietate comuna cu sotia,insa in contract sunt trecuti si parintii sotiei cu drept de abitatie pe viata asupra intregului apartament!Mentionez ca nu avem copii.Am ridicat problema partajului,in speta vinderea apartamentului,dar sotia nu e de acord si nici nu vrea sa-mi dea jumatate din contravaloarea lui.Ce pot face?