avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-partaj

Buna ziua.Sunt casatorit de 13 ani,dar in urma unor neintelegeri cu sotia,am hotarat sa divortam.Mentionez ca sotia este de acord cu divortul,problema se pune la partaj.Detin un apartament proprietate comuna cu sotia,insa in contract sunt trecuti si parintii sotiei cu drept de abitatie pe viata asupra intregului apartament!Mentionez ca nu avem copii.Am ridicat problema partajului,in speta vinderea apartamentului,dar sotia nu e de acord si nici nu vrea sa-mi dea jumatate din contravaloarea lui.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters386274 , utilizator 21:24, 27 Aprilie 2016
Va trebui sa o actionati in judecata si sa cereti sa i se atribuie casa si sa va dea ca sulta jumatate din cat valoreaza nuda proprietate ca atat aveti.
Ati cumparat casa de la parintii ei si ati dat putini bani pe ea sau deloc sau ati cumparat de la terti si nu aveau unde sta parintii si i-ati luat la dvs si in spatiu si in acte?
Cumparat de la parintii sotiei,pretul de vanzare trecut in contract este mult sub pretul pietii!Parintii sotiei au casa lor,nu stateau cu noi.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
ContSters386274, utilizator
deci nu ati avut nicio contributie si vanzarea a fost fictiva...
Doar varianta partajului in instanta.

Este bun dobandit in timpul casatoriei, iar mentiunile despre plata pretului din actul autentic fac dovada pana la proba contrara. Sotia va sustine ca este o donatie deghizata, insa casatorita fiind daca nu rezulta ca donatia a fost facuta doar ei bunul tot comun va fi considerat.

Va depinde foarte mult de modul cum vor fi formulate cererile si de probele care se vor administra.
Nu am avut nici o contributie la cumpararea apartamentului in care locuiesc cu sotia,dar jumatate din contravaloarea ap in care stau socrii (aprox.20000€)a fost achitat cu banii obtinuti de mine si de sotie(am lucrat in Belgia 8 ani si eu si sotia).

Alte discuții în legătură

Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament impreuna cu parintii Florin0684 Florin0684 Buna ziua. Intentionez sa cumpar un apartament. Jumate banii o sa-i pun eu, iar jumate parintii mei. Care este modalitatea prin care as putea face contractul ... (vezi toată discuția)