avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Gina1968

Activitate Gina1968

Răspuns la discuția Inchidere cu bariere
HOTĂRÂREA nr.400 din 2 aprilie 2003 este publicata in inaintea Legii 230/2007 la care exista HG 1588 din 2007 Norme aplicare legea 230/ 2007 dar unde au disparut cele doua citate ale mele. Atunci mai este valabila HOTĂRÂREA nr.400 din 2 aprilie 2003?
Buna seara,
In urma unei sedinte reconvocate, in cadrul complexului, format din mai multe blocuri si 307 apartamente, unde locuiesc, la care au participat aproximativ 60 de persoane, 30 dintre acestea au decis inchiderea complexului cu gard si porti culisante in spate si bariere la intrarea in complex,prin vot nenominal. Conform legii 230/2007 au fost intrunite conditiile luarii acestei decizii. Din partea primariei exista un acord de principiu, dar prin inchiderea cu gard si porti/bariere se limiteaza accesul pompierilor deoarece drumul de acces este deja foarte ingust si folosit ca si parcare.
Dar in
HOTĂRÂRE nr.400 din 2 aprilie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari exista urmatorele capitole:
CAPITOLUL V
Obligaţiile proprietarilor
ARTICOLUL 21
Fiecare proprietar este obligat să îşi menţină proprietatea imobiliară (proprietatea individuală şi cota-parte de proprietate comună indiviză aferentă acesteia) în bună stare şi este răspunzător de daunele provocate din cauza neîndeplinirii acestei obligaţii.
CAPITOLUL VI
Drepturile proprietarilor
ARTICOLUL 30
Fiecare proprietar, indiferent dacă face parte sau nu din asociaţia de proprietari, are dreptul de a folosi proprietatea comună din condominiu în condiţiile stabilite de lege, de regulamente ale autorităţilor în drept, dar nici un proprietar nu poate folosi această proprietate astfel încât să lezeze drepturile sau interesele oricărui alt proprietar al acesteia, inclusiv cele stabilite prin prezentul statut.
Mentionez ca eu nu am fost de acord cu acest gard si ma intereseaza urmatoarele lucruri:
1.In cazul unui incendiu in cadrul complexului voi fi obligata sa platesc despagubiri chiar daca nu am fost de acord?
2.Exista o limitare a legii 230/ 2007 in cazul unei decizii importante care priveste toti locatarii? Mai este valabil acel vot nenominal in care s-a luat o decizie importanta doar de 10% dintre locatari? Mentionez ca cei care nu s-au prezentat lucreaza pana tarziu si nu au putut ajunge la nici una dintre sedinte.
3. Bariera de acces in complex va fi instalata in dreptul blocului meu ( in complex sunt peste 100 de masini) si voi fi deranjata de zgomotul produs de acestea.
4.Este posibila incasarea in avans a banilor pentru gard fara a detine nici un document legal( factura sau factura proforma) ci doar a unei decizii a asociatiei de propietari? In baza carei legi se poate percepe penalizare in aceasta situatie? Am fost amenintata cu penalizare daca nu achit cota care mi-a fost atribuita.

Multumesc,
Gina