avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate camdelasator

Activitate camdelasator

Din pacate nu. Turcia nu este in Uniunea Europeana asadar iti trebuie pasaport.

"Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.

Excepţii: În cazul călătoriilor internaţionale efectuate cu avionul se poate folosi şi cartea de identitate românească valabilă (valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia), însă numai pentru tranzit aeroportuar(fără părăsirea zonei de tranzit/a aeroportului). De asemenea, cetățenii români pot intra și tranzita teritoriul Republicii Turcia cu titlul de călătorie românesc.

Observaţii: atunci când doriţi să călătoriţi în Turcia şi vi se permite (din eroare) îmbarcarea în avion cu o carte de identitate românească, vă anunţăm că la sosirea în Turcia nu va fi posibilă părăsirea zonei aeroportuare şi intrarea pe teritoriul acestui stat şi veţi fi returnaţi către aeroportul din care aţi plecat. În astfel de situaţii reprezentanţele diplomatice/consulare ale României din Turcia (Ambasada României la Ankara, Consulatul General al României la Istanbul, Consulatul General al României la Izmir) nu vă pot sprijini, întrucât emiterea de titluri de călătorie sau paşapoarte temporare în zonele aeroportuare de tranzit nu este posibilă şi nici nu este permisă de către autorităţile turce."

Sursa aici: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns! Cam cat timp voi fii nevoit sa petrec in tara pentru a rezolva toate acestea?
Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie Britanica in Decembrie si am presupus ca voi avea pasaport Britanic pana in Iunie. Acum suntem la mijlocul lui Aprilie si incep sa imi fac griji ca nu voi avea pasaportul Britanic la timp pentru aceasta vacanta.

Am pasaportul si buletinul expirate. Am in posesie certificatul de nastere si Blue Card pentru residenta in UK.

Care imi sunt optiunile sa pot sa plec in aceasta vacanta in cazul in care pasaportul Britanic nu va fi gata la timp si care sunt cerintele asociate?
Titlu de calatorie? Pasaport cu domiciliul in UK? Calatorie in Romania pentru a obtine Pasaport la urgenta? Altceva?