avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletinul si Pasaportul sunt expirate, locuiesc la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletinul si Pasaportul sunt expirate, locuiesc la Londra si am vacanta planificata pentru Turcia in Iunie

Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie Britanica in Decembrie si am presupus ca voi avea pasaport Britanic pana in Iunie. Acum suntem la mijlocul lui Aprilie si incep sa imi fac griji ca nu voi avea pasaportul Britanic la timp pentru aceasta vacanta.

Am pasaportul si buletinul expirate. Am in posesie certificatul de nastere si Blue Card pentru residenta in UK.

Care imi sunt optiunile sa pot sa plec in aceasta vacanta in cazul in care pasaportul Britanic nu va fi gata la timp si care sunt cerintele asociate?
Titlu de calatorie? Pasaport cu domiciliul in UK? Calatorie in Romania pentru a obtine Pasaport la urgenta? Altceva?
Cel mai recent răspuns: camdelasator , utilizator 13:33, 30 Mai 2018
Pentru pasaport cu domiciliul in UK e tarziu. Singura solutie pe care o vad este asta:
1. Titlu de calatorie pentru a putea veni in tara - nu e valabil decat pentru calatoria in Romania, nu puteti pleca in Turcia cu el
[ link extern ]
2. Carte de identitate provizorie de la ultimul loc de domiciliu din Romania - spuneti ca nu aveti act de spatiu si vi se va elibera cu acest motiv (lipsa dovada adresa de domiciliu), ca sa puteti depune actele pentru pasaport; sa va luati si certificatul de nastere
3. Pasaport simplu temporar in regim de urgenta, valabil un an - 219 lei
Multumesc pentru raspuns! Cam cat timp voi fii nevoit sa petrec in tara pentru a rezolva toate acestea?
In mod normal 3-4 zile.

Cartea de identitate provizorie ar trebui s-o obtineti in max. 2 zile; cand depuneti actele intrebati la ghiseu cat dureaza si daca va spun mai mult puteti solicita sefului serviciului urgentarea, cred ca veti gasi intelegere.
Mergeti la Evidenta de dimineata cu ce scrie aici (mai putin actul de spatiu):
[ link extern ]
Deci trebuie sa aveti, pe langa certificatul de nastere, pozele facute si chitantele celor doua taxe de care scrie in link - de regula se platesc la Impozite si taxe. N-ar fi rau daca ati avea si CI care a expirat, ca s-o predati.

Intre timp puteti plati la CEC taxele pentru pasaport:
- 97 lei costul pasaportului
- 22 lei taxa eliberare pasaport
- 100 lei taxa de urgenta.
Dupa ce e gata cartea provizorie mergeti la pasapoarte tot asa, de dimineata, si il veti avea in cateva ore. Sa aveti la dvs. certificatul de nastere in original si pasaportul vechi.
am zboru de la londra pot pleca in vacanta in turcia pe o durata de 7 zile doar cu buletinu?
Din pacate nu. Turcia nu este in Uniunea Europeana asadar iti trebuie pasaport.

"Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.

Excepţii: În cazul călătoriilor internaţionale efectuate cu avionul se poate folosi şi cartea de identitate românească valabilă (valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia), însă numai pentru tranzit aeroportuar(fără părăsirea zonei de tranzit/a aeroportului). De asemenea, cetățenii români pot intra și tranzita teritoriul Republicii Turcia cu titlul de călătorie românesc.

Observaţii: atunci când doriţi să călătoriţi în Turcia şi vi se permite (din eroare) îmbarcarea în avion cu o carte de identitate românească, vă anunţăm că la sosirea în Turcia nu va fi posibilă părăsirea zonei aeroportuare şi intrarea pe teritoriul acestui stat şi veţi fi returnaţi către aeroportul din care aţi plecat. În astfel de situaţii reprezentanţele diplomatice/consulare ale României din Turcia (Ambasada României la Ankara, Consulatul General al României la Istanbul, Consulatul General al României la Izmir) nu vă pot sprijini, întrucât emiterea de titluri de călătorie sau paşapoarte temporare în zonele aeroportuare de tranzit nu este posibilă şi nici nu este permisă de către autorităţile turce."

Sursa aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu un minor anerose anerose Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania.am un copil minor cu cetatenie romana.pasaportul copilului a expirat,iar programare pentru un nou pasaport este ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)