avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... calatorie cu un minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

calatorie cu un minor

Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania.am un copil minor cu cetatenie romana.pasaportul copilului a expirat,iar programare pentru un nou pasaport este in decembrie.eu vreau sa plec impreuna cu minorul in concediu intr-o alta tara decat romania.ce acte imi trebuie la aeroport?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:44, 21 Septembrie 2012
Fara pasaport in termen de valabilitate nu puteti iesi cu el din Germania.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Solicitati un pasaport in regim de urgenta sau un titlu de calatorie pentru care este obligatorie prezenta ambilor parinti la ambasada sau consulat (sau, dupa caz, a celui care detine custodia minorului) care trebuie sa prezinte, in original, cartile lor de identitate sau pasapoartele valabile, pasaportul expirat al minorului si certificatul de nastere al copilului.Pentru obţinerea titlurilor de calatorie nu este necesara o programare prealabila, iar eliberarea acestuia are loc în aceeaşi zi.
Costul unui titlu de calatorie este de 65 de euro si are o valabilitate de 30 de zile consecutive oricand doriti dvs in urmatoarele 6 luni de la data solicitarii.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Justitiarul711, utilizatorul a scris
eu vreau sa plec impreuna cu minorul in concediu intr-o alta tara decat romania.



Titlul de calatorie este valabil numai 30 de zile si permite titularului o singura calatorie in Romania. Titlul de calatorie isi pierde valabilitatea la intrarea pe teritoriul Romaniei si nu poate fi folosit pentru reintoarcerea in tara de resedinta sau de domiciliu si nici pentru deplasarea in alte state.

titlul de calatorie am inteles ca se face EXCLUSIV pentru Romania.
Asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)