avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat

am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a decedat in urma cu 2 anii,mama mea este foarte bolnava si nu poate sa mearga in romania.actele case nu se mai stie unde sunt.cum pot face buletin in romania fara sa am probleme .pentru ca trebuie sa revin de urgent in grecia la mama.de apelat la cine va in romania nu am. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:46, 11 Mai 2015
Trebuie sa reveniti in tara pentru a va reface actele.
Intr-adevar trebuie sa veniti in tara insa pentru asta aveti nevoie de titlu de calatorie de la consulat - nu e prea indicat sa incercati sa treceti dintr-o tara in alta cu acte expirate. Riscati sa fiti intors din drum daca nimeriti politisti de frontiera foarte exigenti, cum se zice ca sunt cei bulgari.
Sunati la consulat si cereti informatii:
[ link extern ]
Pe site-ul lor nu scrie ca ar trebui sa mergeti cu fotografiile facute, poate le fac ei acolo.

Va puteti face un nou pasaport cu o carte de identitate provizorie eliberata de Evidenta persoanelor care v-a emis cartea de identitate expirata. Vi se elibereaza cu motivul ''lipsa dovada adresa de domiciliu''. Sa va luati certificatul de nastere, aveti nevoie de el atat la Evidenta cat si la Pasapoarte. Sa aveti cu dvs. si CI expirata si pasaportul.
Cartea provizorie se obtine repede, in principiu mai mult de 2-3 zile nu ar trebui sa dureze. Documente necesare:
[ link extern ]

Pentru pasaport va trebuie CI provizorie + certificatul de nastere + chitantele taxelor (270 lei + 22 lei, platite la CEC).

In mod normal mai mult de 3 saptamani nu ar trebui sa stati in Romania.
si ar mai fi ceva care nu am iteles.pentru carte de identitate provizorie .cat este valabil aceasta carete provizori,pe urma imi poate elibera un nou passaport cu accesta carte provizoriu,si pe cat timp este valabil,sper sa nu am suprize in tara si sa nu mai pot face nimic?problema cea mai mare este ca nu pot sta foarte mult in tara.trebuie sa ma rentorc in Grecia lasando pe mama mea cu cineva,va multumesc frumos pentru ajutor.
Nu puteti iesi din tara cu cartea provizorie, va foloseste doar ca sa va faceti pasaport.
Aveti varianta sa va faceti pasaport simplu temporar, se da in aceeasi zi insa este valabil doar un an. In cateva zile rezolvati. Odata ajuns in Grecia puteti merge la consulat, pana mai e valabila cartea de identitate provizorie, si sa solicitati un pasaport electronic cu valabilitate 5 ani.

Era bine sa urmariti valabilitatea actelor, puteati rezolva prin consulat cu pasaportul daca nu va expira cartea de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate anamariaruspaltinean anamariaruspaltinean Buna ziua, daca eu sunt in Spania si mi-a expirat buletinul de identitate cum pot sa-l schimb daca nu am pe nimeni in Romania, vreau sa zic nici o ... (vezi toată discuția)