avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata, calatorie in UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata, calatorie in UE

Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas abia in vara.........pot aparea probleme la aeroport sau pot calatori cu actele de Italia(CI, permis de conducere, codice fiscale)?............ce riscuri imi asum in tara?(amenda ) si mai ales cat dureaza sa scot buletinul nou?mai exista regimul de urgenta?.................astept raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:25, 29 Ianuarie 2014
Nu exista regim de urgenta in vederea eliberarii actului de identitate. Daca la momentul la care doriti sa veniti in tara aveti actul de identitate expirat va adresati mai intai ambasadei sau consulatului roman din Italia in vederea obtinerii unui titlu de calatorie. Aveti posibilitatea de a imputernicii o terta persoana din Romania sa va obtina cartea de identitate. Procura speciala o faceti la ambasada sau consulat. Tot acolo vi se vor face fotografii. In tara trimiteti toate actele dvs. buletin, carte de alegator, certif.de nastere, casatorie, eventual sentinta de divort, dupa caz, contractul de casa, pozele si procura. Nu plecati la drum fara titlu de calatorie intrucat riscati sa fiti amendat la granita.
De regula companiile aeriene verifica valabilitatea actelor de identitate sau a documentelor de calatorie, asa ca daca vreti sa veniti cu avionul riscati sa nu va permita imbarcarea. Poate cele low cost sunt mai putin exigente. Solutiile sunt cele scrise de Justitarul711: ori titlu de calatorie cerut de la consulat inainte de a veni in tara ori faceti cuiva din tara o procura speciala pentru depunere acte si ridicare CI; dupa ce o ia v-o trimite acolo unde sunteti.

Completare
Afirmatia
Nu plecati la drum fara titlu de calatorie intrucat riscati sa fiti amendat la granita.

nu este corecta, politistii de frontiera nu pot amenda cetatenii pe motiv ca au actul de identitate expirat.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
Ares-3, moderator
pai si procura asta speciala unde se face?.............la ambasada nu?..........dar din Italia pot iesi cu buletinu de Italia?...........ma gandeam.......eu aici am toate actele in regula.................oare nu pot circula cu actele de Italia?..........ca doar suntem in UE nu?...............ce amneda risc la aeroport?........Va multumesc
Nu riscati nicio amenda nici la aeroport, nici la frontiera, singurii care pot amenda pentru expirare cartii de identitate sunt functionarii de la Evidenta sau politistii daca ar face un control. Chiar daca ar fi sa o primiti, este intre 40 si 80 de lei - nu e o avere.
Nu stiu daca puteti calatori cu ''buletinul de Italia'', sunteti cetatean roman.

Procura speciala puteti face doar daca aveti un act de identitate in termen de valabilitate, ar trebui sa o faceti acum; in plus costa cam cat titlul de calatorie - 60 de euro procura + costul trimiterii actelor in tara + trimisul inapoi...

In opinia mea varianta cea mai simpla si lipsita de complicatii este sa mergeti la consulat sa va luati titlu de calatorie cand vreti sa veniti in tara. Costa 65 de euro si il obtineti in aceeasi zi.
Aveti aici detalii:
[ link extern ]
Nu va trebuie decat CI expirata (si banii, desigur :) ).
buna ma numesc andrei ..am o intrebata legata de codicele fiscal?eu nu am pasaport si am fost la agentie cu buletinul romanesc..si a zis ca nu poate sa imi faca codice fiscal doar cu pasaportul ..ce pot sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
passu11, utilizator

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Buletin expirat, calatorie cu avionul annes1980 annes1980 buna,locuiesc in anglia si as vrea sa stiu si eu daca pot pleca in romania cu avionul daca am buletinul expirat. trebuie sa ajung urgent in tara si nu mai am ... (vezi toată discuția)