avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna ziua,
daca eu sunt in Spania si mi-a expirat buletinul de identitate cum pot sa-l schimb daca nu am pe nimeni in Romania, vreau sa zic nici o adresa.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:47, 14 Aprilie 2015
Daca nu gasiti pe nimeni sa va ia in spatiu pentru a obtine o carte de identitate valabila 10 ani atunci soluita este cartea de identitate provizorie cu termen de valabilitate de max. 1 an, ulterior va faceti pasaport deoarece nu se poate calatori in strainatate cu cartea de idenitate provizorie.
Daca v-a expirat cartea de identitate in strainatate, pentru a va intoarce in Romania va trebuie un titlu de calatorie eliberat de consulat sau ambasada si care este valabil 30 de zile numai ptr calatoria de intoarcere.
Exista posibilitatea sa faceti cuiva procura si sa se ocupe de obtinerea actelor in Romania dar daca spuneti ca nu aveti pe nimeni in tara atunci trebuie sa veniti in Romania si sa rezolvati problema.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)