avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate maria_ro

Activitate maria_ro

Răspuns la discuția Divort de mama insarcinata
mirebire a scris:

Situatie ipotetica:
Sotul dvs vrea sa faca un credit, in numele ambilor(dvs+sot), pe urmatorii 60 de ani, pentru X - ceva ce el isi doreste foarte-foarte mult si dvs va displace profund.
Dvs ii comunicati ca X va provoaca respingere si nu sunteti de acord cu acest credit, desi il iubiti si nu doriti incheierea relatiei dintre voi doi.
Sotul dvs va spune ca va iubeste si nu doreste sa incheie relatia dintre voi doi, el isi va cumpara X si dvs va trebui nu doar sa platiti un sfert din veniturile dvs pentru urmatorii 60 de ani pentru X, ci va trebui sa va implicati activ, sa va asumati responsabilitatea si sa investiti toate resursele dvs in X si sa va faca placere.

Multumesc de parere, insa nu cred ca e comparabila situatia.
Ceea ce sotul sustine este: te iubesc, vreau sa ne continuam relatia insa deocamdata fara copil - deoarece el considera ca un copil va sta in calea fericirii sale.

Acesta este si motivul pentru care nu vreau sa divortez, pentru ca si eu il iubesc. Insa in aceeasi masura nici nu-mi doresc sa renunt la copil si voi merge in continuare cu aceasta sarcina.
Sotul nu este absolut deloc interesat de aparitia acestui copil asa ca ma intreb in ce masura s-ar putea solicita custodie unica.
Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat juridic.

Sunt casatorita de 5 ani si am ramas insarcinata, dar din pacate sotul meu care lucreaza in afara tarii, a dat de bani si nu-si doreste copilul. Decizia mea este de a pastra aceasta sarcina in contextul in care acum 5 ani am renuntat la prima sarcina de dragul lui.

Sotul nu-si doreste acest copil deoarece, sustine el, nu poate face fata psihic vietii de familie si ar dori sa mai amane acest moment. Cu riscul de a renunta la o relatie de aproape 12 ani si de a fi mama singura, nu am de gand sa renunt la acest copil. Sotul ia in considerare divortul din moment ce eu nu sunt dispusa sa fac avort. Mentionez ca in ciuda a tot nu sunt dispusa cu desfacerea casatoriei pe cale amiabila si nici nu doresc sa-i intentez eu divort. Copilul acesta are un tata care sub o forma sau alta va trebui sa-si asume responsabilitatea lui. Eu nu-mi doresc destramarea familiei, nu-mi doresc sa-mi las copilul fara tata si daca are el de gand sa divorteze, sa faca acest lucru si sa si-l asume pana la capat.

Va rog frumos, sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz si care e maximul de avantaje pe care il poate obtine si de dezavantaje legale in ceea ce ma priveste.

Mersi frumos !