avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate ralucageo25

Activitate ralucageo25

Răspuns la discuția conducere moped fara permis
nu stiu cum se procedeaza, dar, din cate am inteles, dosarul va merge saptamana aceasta la parchet, nu este depus, deci inca nu sunt cercetat pentru nimic.(din cate am inteles). Si, insist cu intrebarea...este normal sa ma cerceteze, dupa 5 ani, in care eu m.am chinuit si am cheltuit sa fac scoala de soferi profesionisti?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Permisul nu trebuia sa vi-l retina. Ce au scris pe dovada ?
Trebuie sa stiti insa ca, in caz de condamnare, permisul se anuleaza, fiind obţinut în perioada în care erati cercetat/ judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Răspuns la discuția conducere moped fara permis
stiu ca nu voi fi absolvit de vina. dar, repet, nu mi se pare normal sa fiu judecat dupa 5 ani pentru o fapta si sa mi se retina permisul pe care acum 5 ani nu il aveam. daca eram judecat la timp, nu se ajungea sa mi se retina permisul. in cel mai rau caz nu mi se dadea voie sa fac scoala de soferi.

Ionut.ion a scris:

cu dovada se poate conduce doar pe teritoriul Romaniei, nu este recunoscuta in afara.
Necunoasterea legii nu va absolva de vina... si nu puteti decat sa angajati un avocat care sa va ajute sa ajungeti mai repede la o solutie.

buna ziua! am o mare nelamirure...Acum 5 nai, mai exact in 2016, am condus un moped, fara permis si m-am intersectat cu un alt moped. in urma accidentului, cineva care a vazut tot, a sunat la politie si la vreo 3 ore dupa accident m.am trezit cu politia la poarta. am dat declaratie si de atunci nu m-a mai intrebat nimeni nimic, pana acum. Acum am primit o citatie si am fost nevoit sa ma prezit la o sectie de politie din judet sa mai dau o declaratie. Intre timp, adica in acesti 5 ani, eu am facut scoala de soferi, iar acum am toate categoriile si lucrez ca sofer de tir pe comunitate. In urma declaratiei pe care am dat-o acum, mi-a fost retinut permisul de conducere pana la solutionarea dosarului. Intrebarea mea este...pot merge pe comunitate cu dovada inlocuitoare a permisului? daca nu, pot face ceva sa imi recuperez permisul de conducere pana la solutionarea dosarului? Mentionez ca, nestiind legile, nu mi se pare normal sa mi se retina permisul de conducere pentru o greseala pe care am facut-o acum 5 ani.
sunt divortata de aproximativ 3 ani. fetita de 4 ani a ramas in grija mea iar fostul sot a fost initial obligat sa plateasca pensie alimentara de 385 de lei.si-a desfacut contractul de munca si a fost recalculata pesia. urma sa plateasca 150 lei. a platit cateva luni, dupa care s-a facut ca ploua. am aflat ca este din nou,angajat la aceeasi firma(nu stiu de cat timp.este posibil sa se fi reangajat imediat dupa proces).cum trebiuie sa procedez?nu imi permit acum sa platesc avocat(cat m-ar costa avocatul?).