sunt divortata de aproximativ 3 ani. fetita de 4 ani a ramas in grija mea iar fostul sot a fost initial obligat sa plateasca pensie alimentara de 385 de lei.si-a desfacut contractul de munca si a fost recalculata pesia. urma sa plateasca 150 lei. a platit cateva luni, dupa care s-a facut ca ploua. am aflat ca este din nou,angajat la aceeasi firma(nu stiu de cat timp.este posibil sa se fi reangajat imediat dupa proces).cum trebiuie sa procedez?nu imi permit acum sa platesc avocat(cat m-ar costa avocatul?).
Daca va doriti majorarea pensiei la nivelul actual al veniturilor atunci trebuie sa promovati o actiune in acest sens in instanta. De principiu ati putea sa va descurcati fara avocat, ceea ce aveti de facut este sa indicati locul de munca actual si sediul socetatii. Taxa de timbru este de 20 lei. Puteti de asemenea apela la un avocat care doar sa va redacteze in mod corect - motivat in fapt si in drept - actiunea, fara insa a va reprezenta in instanta.
Pentru lunile restante puteti apela la un executor judecatoresc sa le recuperati.
In functie de context si de interesul dvs puteti formula si o plangere penala pentru abandon de familie daca au trecut mai mult de 3 luni in care tatal nu si-a indeplinit obligatia de intretinere fata de copilul sau minor cu rea credinta (adica a avut venituri si totusi nu a achitat).