avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?

buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din "afaceri"...informatiile le am de la prietenii lui,care binenteles ca nu vor venii ca martori...Locuieste in chirie cu prietena si banuiesc ca nu are un contract de inchiriere..s.a.m.d...nu are nimic pe numele lui...asa stiu..deci..cum dovedesc eu ca e rea credinta ca sa pot recupera pensia alimentara neplatita de 1 an jumate???am depus plangere la politie..dar au trecut 7 luni si nici un raspuns!!!!ce sa fac??va ros..un raspuns...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 19:58, 26 Noiembrie 2009
Din contextul de mai sus se prezuma buna lui credinta ( nu munceste, nu are nici un venit demonstrabil, nu are nimic pe numele lui etc.).
Din pacate nu puteti dovedi ca are posibilitati dar nu vrea sa plateasca, pt ca asta inseamna rea-credinta in intelesul infractiunii de abandon de familie prin neplata pensiei alimentare.
In ceea ce priveste plangerea de la politie, cercetarea/urmarirea penala poate dura si un an, depinde de cat de aglomerata e sectia respectiva. Dar cred ca nu veti avea sanse pe penal, eventual va lua o amenda ceea ce nu va avantajeaza din p. de v. financiar :(
multumesc pt raspuns!ideea e ca are venituri substantiale..lucreaza la negru..doar ca nu prea ma ajuta,nu pot dovedii!:(
Dar e normal sa nu fie audiat in cele 7 luni?nu poate fi obligat sa vina sa dea o declaratie?Precizez ca s-a prezentat,dar nu a dat declaratia pe motiv ca nu are avocat si a ramas ca vine in saptamana urmatoare cu av.....dar nu a mai venit!
Eu cred ca nu este gresit daca presupun ca pensia alimentara este la nivelul salariului minim , ceea ce inseamna ca nici inainte nu avea venituri impozabile , deci asta inseamna ca este de buna credinta !

Am multi prieteni ( cunoscuti , amici , fosti colegi , etc.) politisti care tot timpul imi spun ca foarte multi cetateni nu inteleg cu ce se ocupa politia , ca sa nu scriu de faptul ca se plang ca numarul reclamatiilor este in crestere , foarte multe dintre ele neavand nicio legatura cu activitatea politiei .

Tot ce aveti de facut este sa asteptati sa se angajeze cu forme legale sau sa declare venituri impozabile .
Simplul fapt ca realizeaza venituri(chiar daca nu -s reglementate legal) , pe care le administreaza in detrimentul minorului , neonorand obligatia mentionata in hotararea judecatoreasca , e , din punctul meu de vedere, acel element amintit de continutul legal al infractiunii numit "rea credinta".
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Simplul fapt ca realizeaza venituri(chiar daca nu -s reglementate legal) , pe care le administreaza in detrimentul minorului , neonorand obligatia mentionata in hotararea judecatoreasca , e , din punctul meu de vedere, acel element amintit de continutul legal al infractiunii numit "rea credinta".

Si cum ati dovedi in cazul asta ca sotul a realizat venituri si ca implicit este de rea credinta ?
Cred ca ar trebui sa-l denuntati si pentru evaziune fiscala , dar nu o sa pateasca mare lucru !

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)
Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)