avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon pentru neplata pensiei alimentare

buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie pt neplata pensiei.am fost chemata o singura data in luna august sa mai dau o declaratie cum ca imi sustin plangerea.de atunci nimic.Fostul sot a venit o data si a refuzat sa dea vreo declaratie..cica nu are avocat inca.De atunci nimic...imi spun ca asteapta raspuns de la politia din orasul unde locuieste el...este normal ca timp de 7 luni politia sa nu faca nimic?ce ma sfatuiti sa fac in continuare..sa grabesc putin lucrurile?
Si...rezolv totusi ceva avand in vedere ca din luna din care nu a mai platit pensia ..nu mai lucreaza cu contract de munca?dar lucreaza,inca foarte bine!astept raspunsuri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:24, 29 Octombrie 2009
Solicitati de la Politie numarul unic de dosar penal si introduceti la Parchetul de pe langa Judecatorie cerere de urgentare a solutionarii dosarului pentru motivele...pe care le invocati. Astfel cererea ajunge la procurorul de caz, care o va repartiza pentru urgentarea dosarului, la politie.
va multumesc mult.
Nu e normal sa dureze 7 luni.
Trebuia sa fie macar audiat pana acum.
Daca insa nu are venituri nu va raspunde penal.
da,a fost audiat...dar nu a dat nici o declaratie pe motiv ca nu are avocat si ca urmeaza sa vina alta data cu avocatul...nu a venit nici pana azi...Nu va raspunde penal,dar nu voi recupera suma neplatita? multumesc anticipat!
Din ce ziceti nu a fost audiat.
Suma datorata o puteti recupera prin executare silita.
Vedeti ce bunuri are in proprietate.O masina, etc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in fct de salarul minim RAMOnaBC RAMOnaBC nelamurirea mea este urmatoarea: instanta a hotarat plata pensiei in suma fixa 150 lei..pe atunci fostul sot avea loc de munca.din martie 2008 nu mai lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor miru-mir miru-mir doresc sa mentionez ca in data de 31 ian a,c am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care fostul meu concubin a fost obligat la plata sumei de 175 ron lunar ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)