avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?

buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din "afaceri"...informatiile le am de la prietenii lui,care binenteles ca nu vor venii ca martori...Locuieste in chirie cu prietena si banuiesc ca nu are un contract de inchiriere..s.a.m.d...nu are nimic pe numele lui...asa stiu..deci..cum dovedesc eu ca e rea credinta ca sa pot recupera pensia alimentara neplatita de 1 an jumate???am depus plangere la politie..dar au trecut 7 luni si nici un raspuns!!!!ce sa fac??va ros..un raspuns...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 19:58, 26 Noiembrie 2009
deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici din salarul lui nici din cel minim pe ec.el avand un loc de munca in momentul pronuntarii sentintei.A platit timp de un an pensia..dupa care nu a mai lucrat cu contract de munca,doar la negru!Deci intrebarea mea este:nu era obligat sa plateasca in continuare pensia doar ca numai 25%din salarul minim????trebuia el sa actiopneze in instanta sa ceara acest lucru???sau eu ???pentru ca stiu ca ,chiar daca nu ai loc de munca esti obligat sa platesti 25% din salarul mini!!Era necesar ca unu din noi sa ceara in instanta acest luru?Ar fi fost in avantajul lui pt ca suma ar fi fost mai mica de 150 lei.
RAMOnaBC a scris:

buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din "afaceri"...informatiile le am de la prietenii lui,care binenteles ca nu vor venii ca martori...Locuieste in chirie cu prietena si banuiesc ca nu are un contract de inchiriere..s.a.m.d...nu are nimic pe numele lui...asa stiu..deci..cum dovedesc eu ca e rea credinta ca sa pot recupera pensia alimentara neplatita de 1 an jumate???am depus plangere la politie..dar au trecut 7 luni si nici un raspuns!!!!ce sa fac??va ros..un raspuns...va multumesc anticipat!

cea mai buna varianta ar fi o actiune in pretentii la care sa-l obligati la plata sumei datorate timp de 1 an.
dvs nu prea puteti sa-l acuzati de nimic rau daca nu aveti cum sa dovediti.
el chiar si fara loc de munca , va trebui sa va plateasca procente din salariul minim pe economie.
dar cine a stabilit 25% instanta?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici din salarul lui nici din cel minim pe ec.el avand un loc de munca in momentul pronuntarii sentintei.A platit timp de un an pensia..dupa care nu a mai lucrat cu contract de munca,doar la negru!Deci intrebarea mea este:nu era obligat sa plateasca in continuare pensia doar ca numai 25%din salarul minim????trebuia el sa actiopneze in instanta sa ceara acest lucru???sau eu ???pentru ca stiu ca ,chiar daca nu ai loc de munca esti obligat sa platesti 25% din salarul mini!!Era necesar ca unu din noi sa ceara in instanta acest luru?Ar fi fost in avantajul lui pt ca suma ar fi fost mai mica de 150 lei.
buna seara.revin cu noutati.deci..fostul sot nu aparea la itm cu vreun contract de munca,dar azi am aflat ca este cautat de politie si pentru evaziune fiscala,nu cunosc amanunte,doar asta cum ca ar fi avut o firme,asta in perioada in care nu a platit pensia,si ca nu ar fi declarat veniturile..de aceea e cautat pt evaziune fiscala.ma ajuta asta pe mine?adica ,daca a avut firma inseamna ca si venituri.nu inseamna ca a fost rea credinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)
Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)