deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici din salarul lui nici din cel minim pe ec.el avand un loc de munca in momentul pronuntarii sentintei.A platit timp de un an pensia..dupa care nu a mai lucrat cu contract de munca,doar la negru!Deci intrebarea mea este:nu era obligat sa plateasca in continuare pensia doar ca numai 25%din salarul minim????trebuia el sa actiopneze in instanta sa ceara acest lucru???sau eu ???pentru ca stiu ca ,chiar daca nu ai loc de munca esti obligat sa platesti 25% din salarul mini!!Era necesar ca unu din noi sa ceara in instanta acest luru?Ar fi fost in avantajul lui pt ca suma ar fi fost mai mica de 150 lei.
pensia de intretinere a fost stabilita corect de instanta de judecata. daca puteti dovedi ca a obtinut venituri mai mari decit salariul minim pe economie, puteti solicita instantei de judecata modificare cuantumului pensiei de intretinere. fostul dv. sot nu va face niciodata o asemenea actiune. nu am intilnit un asemenea caz.
Eu am intalnit, o actiune de micsorare a pensiei de intretinere.Dvs. trebuie sa primiti in continuare pensia stabilita de instanta, pana cand domnul cere micsorarea ei(daca o va cere), sau pana aflati dvs. ca are un salar mai mare pt. a cere majorarea pensiei.Totul(majorari sau micsorari de pensie intretinere) se face prin intermediul instantelor de judecata.
dupa care nu a mai lucrat cu contract de munca,doar la negru!Deci intrebarea mea este:nu era obligat sa plateasca in continuare pensia doar ca numai 25%din salarul minim???
Nerealizand venituri , plafonul de 25% e raportat la salariul minim pe economie .
Nerealizand venituri , plafonul de 25% e raportat la salariul minim pe economie .
am inteles asta.alta e intrebarea:in momentul in care el a incetat sa realizeze venituri trebuia sa ceara micsorarea pensiei la 25% din sal minim?sau avea obligatia sa plateasca in continuare doar ca nu 150 lei ci 25% din sal minim??