avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc?

buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din "afaceri"...informatiile le am de la prietenii lui,care binenteles ca nu vor venii ca martori...Locuieste in chirie cu prietena si banuiesc ca nu are un contract de inchiriere..s.a.m.d...nu are nimic pe numele lui...asa stiu..deci..cum dovedesc eu ca e rea credinta ca sa pot recupera pensia alimentara neplatita de 1 an jumate???am depus plangere la politie..dar au trecut 7 luni si nici un raspuns!!!!ce sa fac??va ros..un raspuns...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 19:58, 26 Noiembrie 2009
Am facut plangerea in martie 2009...dupa vreo 2 luni a fost chemat fostul sot la audiere..el locuind in alt judet.A venit,nu a dorit sa dea declaratie pe motiv ca nu are un avocat si urma sa se prezinte saptamana urmatoare cu avocatul..nu a mai venit.De cate ori am fost la politie d-nu mi-a spus ca asteapta raspuns de la politia din orasul unde locuieste...si tot asa.In luna august am fost chemata sa mai dau o declaratie cum ca imi sustin plangerea .Mi-a spus atunci ca o sa-l contacteze iar pe fostul si daca nu ne impacam,in 3 saptamani dosarul pleaca la parchet.Nici vorba de asa ceva....tot asteapta raspuns de la deva..nu inteleg ce raspunsuri....:(
Cam care este pensia alimentara la care este obligat sa o plateasca ?
Chiar daca nu realizeaza niciun venit , este obligat sa plateasca o pensie de intretinere raportata la salariul minim pe economie , adica este obligat sa va dea 115,25 lei lunar .
Nu trebuie sa va mire reactia autoritatilor statului deoarece traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul . #-o
Pur si simplu unii angajati ai statului asa inteleg ca trebuie sa-si faca datoria .
s-a stabilit o suma fixa de 150 lei...nu cred ca este o suma mare pe care nu o poate plati..doar ca indiferenta lui...
Inca o nelamurire am.El a platit pensia atat timp cat a lucrat cu contract,dupa care s-a oprit,adica martie 2008.Din aceasta data ar fi obligat sa plateasca 25% din salarul minim pe ec,sau trebuia sa-l chem in instanta pt a se hotara acest lucru?nu trebuia sa plateasca automat acest procent?si daca acum ..la sfarsitul procesului o sa se hotarasca sa plateasca acest procent25%din minim...daca n-o sa plateasca iar,eu o sa fiu nevoita iar sa-l actionez in instanta si sa dovedesc ca e rea credinta?pana cand o sa fiu tot in procese???
Se intelege ca paratul a fost obligat la plata a 25% din venitul net, suma pe care a platit -o pe perioada cat a realizat venit, incetand trimiterea banilor din momentul in care a ramas fara contract de munca. In aceasta situatie, el nu mai realizeaza venituri, iar dumneavoastra nu aveti ce executa, 25% din 0 este tot 0. In lipsa unui cuantum fix al obligatiei de intretinere nu se poate stabili ce suma va datoreaza, si nu este implicit faptul ca, daca el nu mai realizeaza venituri va datoreaza procent din salariul minim pe economie. Acest aspect trebuia stipulat clar in sentinta de stabilire a pensiei de intretinere.
Puteti sa va adrestati instantei cu o cerere prin care sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere in suma fixa, raportat la salariul minim pe economie deoarece paratul nu mai realizeaza venituri.
Daca instanta a stabilit o suma fixa de 150 lei inseamna ca atata trebuie sa va plateasca indiferent daca realizeaza sau nu venituri , iar daca nu mai are venituri impozabile trebuie sa o introduca actiune in instanta prin care sa solicite sa plateasca pensia minima avand in vedere faptul ca nu mai are venituri .

In cazul in care instanta a stabilit ca trebuie sa plateasca 25% din venituri el trebuie sa plateasca 25% din salariul minim pe economie , salariul minim brut fiind in prezent de 600 de lei .

Cred ca ar trebui sa postati si ce scrie in sentinta definitiva si irevocabila , bfara sa dati detalii de genul nume si prenume .

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)
Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)