avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE

Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ce trebuie sa fac? multumesc !



Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:04, 12 Noiembrie 2013
Neplata pensiei de intretinere constituie dupa caz infractiune, in cazul in care cu rea credinta nu s-a platit 2 luni consecutive.
In acest caz trebuie sa va adresati Parchetului de pe langa judecatoria unde dumneavoastra domiciliati.
Insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple si nu ma refer la faptul de a dovedi neplata pensiei de intretinere si la dovedirea relei credinte a celui obligat sa presteze intretinere.
Cel mai bine contactati un avocat, inainte de a formula plangere.
Nu dvs aveti de dovedit ca nu a platit, ci celalalat ca a platit.
Dvs va adresati unui executor cu hotararea pt a-l executa silit sau politiei pt a face plangere penala pt abandon.
Mai departe , e treaba lui sa probeze ca a platit si cat si ca nu din rea credinta nu a platit.
nu ?tiu dacă are vreun sens , deoarece tatăl copilului nu are nici un loc de munca !!! eu doar am nevoie de o un înscris , de unde sa reiese ca nu primesc pensia ...am fost cu el in instanta ?i judecătorul a spus ca este greu , nu am ce sa ii fac , dar nu am primit nimic unde sa reiasă ca nu îmi plăte?te!
LA noi in Romania încă nu s-a ajuns la performanta în care statul sa clarifice problemele legate de între?inerea copiilor ! pentru O amărâta de survenite la gaz eu trebuie sa demonstrez ca nu mai primesc pensia !
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Dovada se va face cu rezolutia ori sentinta ce se va pronunta ca urmare a plangerii dumneavoastra.
Nu aveti sanse sa dovediti in timp util, pana sa aveti o rezolutie.. pot trece si 2 ani. Eventual depuneti plangerea si luati nr de inregistrare si poate va ajuta declaratia lui de la dosar cum ca nu are venituri si de aia nu plateste. Eu nu cred ca va conta faptul ca nu plateste pt a lua subventia. Copilul e in drept sa primeasca pensie si obligatia dvs sa va zbateti s-o obtineti de la tata.
Cat a fost obligat sa plateasca ? Nu va incadrati cu pensia ( pe hartie) sa primiti subventie ?

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)