avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie minor

buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 lunar din venitul sau net!,acesta refuza sa isi achite obligatia legala! am fost la Judecatorie,sa il actionez in instanta,dar mi s-a spus sa fac o plangere la Parchet! momentan nu are un loc de munca,si as dori sa imi [plateasca incontinuare pensie raportat la salariul minim de economie! ce sa fac,ma ajuta Parchetul,sau ce ma sfatuiti sa fac! copilul este elev in cls.1,si sunt multe necesitati! multumesc!
Plangerea la politie (va lua nr de parchet fiind plangere penala ptr infr de abandon de familie) nu o sa va ajute cu nimic, daca intr-adevar e somer. Infractiunea presupune neplata cu "rea-credinta", adica avand venituri! Socotiti-va singura scopul final. Vreti sa va luptati ca sa obtineti, probabil cu pauze dese, o pensie mizera si eventual, motivat de mizeria de bani pe care poate o va plati, sa va controleze viata?, program de vizitare, acord ptr iesire din tara etc, sau alegeti sa-l lasati in zeama lui, cu speranta ca nu o sa va tulbere linistea si ca daca eventual va incerca sa o faca, veti avea argumente ptr autoritate parinteasca exclusiva? Alegerea va apartine!
Daca vreti sa va plateasca pensie raportat la venitul minim, trebuie sa va adresati tot judecatoriei sa stabileasca astfel pensia. Dvs ziceti ca aveti pensie raportat la veniturile nete ale tatalui, daca acestea sunt 0 in acest moment, nici politia n-are cu ce sa va ajute.
dna, mi s-a dat deja o hotarare in urma cu 3 ani,in care tatal copilului a fost obligat sa plateasca cota de 1/4 din venitul net realizat de acesta, de la data de..pana la majoratul minorului! atunci el era angajat,,si imi trimetea pensie,,dar a fost dat in somaj acum 1 an,si mi-a trimis pensie si din somaj,,dar luna trecuta a terminat somajul,,si mi-a trimis numai 32lei. am fost la Judecatorie,,si mi-au spus ca nu se mai poate schimba o hotarare,,si ca urmare m-au trimis la Parchet,,deoarece tatal nu respecta hotararea instantei! acuma ce pot face,,va rog sa ma indrumati! multumesc!
Pai daca ati zis ca nu respecta hotararea si nu plateste, de aia v-a trimis la parchet.
Mergeti la parchet si o sa va trimita la judecatorie. Daca in hotarare scrie ca trebuie sa va dea din netul realizat si el nu realizeaza venituri, rezulta ca respecta hotararea si nu va da niciun ban.

Aveti nevoie de o hotarare prin care sa se stabileasca pensie raportat la salariul minim.

Plangere puteti depune, insa depuneti degeaba daca omul de abia a terminat somajul si inca nu s-a angajat.
depuneti plangere la parchet pentru neplata pensiei alimentare, paote se rezolva daca atunci cand va fi audiat i se pune in vedere ca daca nu achita poate face puscarie...depinde si de cei de la Politie care-L audiaza...altfel, executare nu aveti cum face decat daca promovati un nou proces la judecatorie sa se stabileasca cum vi se explica mai sus

Alte discuții în legătură

Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)