avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere

Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca fostul sot nu lucreaza legal.Pot sa cer in instanta sa se stabileasca o suma fixa sau sa las sa fie tot procent cum e mai favorabil? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ariana21 , utilizator 13:14, 8 Ianuarie 2011
Pentru 2009 salariul minim a fost 600, deci 1/4 = 150 lei.
Pentru 2010 salariul minim e 670, deci 1/4 = 167,5.
Este bine sa fie procentual .... altfel, la fiecare modificare de venituri sau salariu minim ar trebui sa mergeti in instanta cu cerere de majorare.
Salariul minim pe economie a fost in 2009 si 2010 de 600 de lei, deci are sa va plateasca 150 de lei lunar.
Este destul de ciudata hotararea dvs., de obicei instantele stabilesc in cuantum fix pensiile care au fost raportate la venitul minim pe economie, tocmai ca ambele parti implicate, respectiv mama minorului cat si tatal sa stie cat trebuie sa primeasca si respectiv cat sa plateasca, chiar daca este necesar atunci cand se modifica venitul minim pe economie sa promovati o actiune de majorare pensie.
Consultati avocat.
pai nu este din minimul pe economie net ? pentru ca 600 este cel brut.....:(..eu primesc pentru doi copii,adica 33 % cei 150 lei ...:(
erin_b a scris:

pai nu este din minimul pe economie net ? pentru ca 600 este cel brut.....:(..eu primesc pentru doi copii,adica 33 % cei 150 lei ...:(

este minim pe economie net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara razvan38 razvan38 Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara regalino regalino Buna ziua, sunt divortata cu hotarare definitiva si irevocabila, cu doi copii minori si in sentinta scrie ca tatal copiilor sa plateasca o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)