avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie minor

buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 lunar din venitul sau net!,acesta refuza sa isi achite obligatia legala! am fost la Judecatorie,sa il actionez in instanta,dar mi s-a spus sa fac o plangere la Parchet! momentan nu are un loc de munca,si as dori sa imi [plateasca incontinuare pensie raportat la salariul minim de economie! ce sa fac,ma ajuta Parchetul,sau ce ma sfatuiti sa fac! copilul este elev in cls.1,si sunt multe necesitati! multumesc!
Chiar daca nu are nicio sursa de venit sau obtine ajutor social, este obligat prin lege sa plateasca o pensie in cuantum de 1/4 din salariul minim pe econmie, care de la 1 iulie este 800 de lei brut si corespunde cu 601 lei net, asa ca trebuie sa va dea 150 de lei in fiecare luna.
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)