avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie minor

buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 lunar din venitul sau net!,acesta refuza sa isi achite obligatia legala! am fost la Judecatorie,sa il actionez in instanta,dar mi s-a spus sa fac o plangere la Parchet! momentan nu are un loc de munca,si as dori sa imi [plateasca incontinuare pensie raportat la salariul minim de economie! ce sa fac,ma ajuta Parchetul,sau ce ma sfatuiti sa fac! copilul este elev in cls.1,si sunt multe necesitati! multumesc!
multumesc, doamna avocat. am depus la inceput o plangere parchetului, aceasta a fost inregistrata si trimisa spre solutionare politiei locale. daca la audieri, politia nu reuseste sa il oblige sa plateasca, deci atunci ma pot adresa iar parchetului cu plangere sa i se dea un termen de plata. si daca se incapataneaza paratul, si nici atunci nu plateste,ce mai pot face atunci. parchetul trimite cazul din nou in instanta, si se va da aceeasi hotarare, sau cum il mai poate obliga instanta sa plateasca, mai ales ca poate paratul nu mai realizeaza venituri in prezent. daca nu mai realizeaza venituri tatal, cum il mai poate obliga sa plateasca. multumesc.
Doamna, se pare ca nu intelegeti. Dv aveti o hotarare prin care tatal a fost obligat sa plateasca pensie 1/4 din venitul lunar net. In acest moment, tatal, neavand loc de munca, are un venit lunar net de 0 lei. Degeaba vreti ca parchetul sa-i dea termen sa plateasca. Ce sa plateasca daca 1/4 din 0 lei e 0?

am fost la Judecatorie,,si mi-au spus ca nu se mai poate schimba o hotarare,,


Hotararile avand ca obiect pensia alimentara pot fi modificate de fiecare data cand apare o schimbare in veniturile celui obligat la plata sau nevoia celui care primeste pensia. Este drept ca dv ati primit procent in hotararea pe care o aveti deja, si ati primit procentul maxim, dar din venitul lunar net. Numai ca tatal copilului nu mai are venituri acum. In lipsa veniturilor, sa stiti ca pensia nu se raporteaza automat la salariul minim pe economie.
Depuneti o cerere la judecatorie prin care invederati instantei ca paratul nu mai are loc de munca si solicitati ca pensia (procentul de 1/4) sa fie raportata la salariul minim pe economie. Abia dupa ce veti obtine o noua hotarare cu raportarea procentului la salariul minim pe economie incepeti demersurile pentru recuperarea banilor.
Multumesc.
buna-seara. multumesc ptr. sfat. acum am inceput demersul de actionare in instanta, ca acea patrime acordata de instanta pe venitul net realizat de tatal, sa se raporteze procentul la salariul minim pe economie, deoarece nu mai are un loc de munca. dar din auzite am aflat ca tatal minorului si-ar fi scos de la primarie un ajutor social de 125 lei,de aceea probabil ca imi trimite de 3 luni incoace numai suma de 32 lei. daca ar fi adevarat acest fapt,si el va veni in instanta sa dovedeasca cu o adeverinta ca traieste numai dintr-un ajutor social, cum imi poate afecta cererea mea invederata instantei de a-l obliga la pensia raportata la salariul minim pe economie. mai pot castiga in instanta pensia minima pe economie. si daca da, care este suma actuala a pensiei minime raportata la salariul minim actual de 800 roni. va rog sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc.
Dvs cereti sa se stabileasca pensie raportat la venitul minim pe economie, in suma fixa, pt ca tatal nu obtine venituri din munca.
Vedeti apoi daca vine cu adeverinta pt acel venit.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)