avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pensie alimentara

Va rog sa-mi spuneti, ptr recuperarea pensiei alimentare, e imperios necesar un avocat? sau e suficient sa depun eu singura acea cerere catre instanta?

Ex-sot lucreaza inca la negru si nu cred ca are de gand sa reglementeze situatia...Din aprilie nu am mai primit nimic.

E bine sa-mi angajez un avocat?...Am totusi sanse sa obtin acest drept al celor doua fete ale mele? sau raman cu cererea si cu ..scandalul...

Ma gandesc ca poate vor fi niste modificari la Codul familiei si in sensul asta...
As vrea sa stiu ce sa fac, sa incep lupta sau...ma voi lupta degeaba...

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 22:25, 9 Septembrie 2011
formulati o plângere penală pentru abandon de familie. această infracțiune sancționează neplata cu rea credință a pensiei de întreținere. plângerea se depune la poliție împreună cu hotărârea privind pensia de întreținere. poate faptul că va fi cercetat penal îl va speria de fostul dv-stră soț și va plăti. puteți apela la un avocat măcar pentru redactarea plângerii penale/
e bine sa va angajati un avocat, ...situatia se complica daca ex-sotul dv. nu plateste pensie si prefera sa lucreze la negru, in felul asta poate fi cercetat penal si pentru evaziune,,si mai rau de atat,
asemenea daca trec mai mult de 2 luni de la neplata pensie, e bine sa ii depunet plangere penala pentru abandon de familie
Pentru avocat, puteti alege din lista de consultanti ori din lista av. de la baroul unde se va judeca actiunea.
Cu respect,
Pensia de intretinere in favoarea minorelor este deja stabilita prin hotarare judecatoreasca, prin urmare in cazul dvs. se pune problema recuperarii pensiei restante ( neachitata din luna aprilie) si nu a promovarii unei noi actiuni.
Pentru recuperarea pensiei restante aveti la indemana doua variante:
-plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 al. 1 lit c) c.pen- abandonul de familie, situatie in care va fi necesara formularea si depunerea acesteia la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie,
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere, situatie in care va fi necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc ptr raspunsuri.

Inca ceva: Faptul ca lui i s-au mai nascut inca 2 copii din relatia actuala, "il iarta" intr-un fel sau altul ptr neplata pensiei alimentare?

Nu, pensia de intretinere se achita in continuare , procentul fiind de 16.5 % pentru fiecare dintre cei doi copii ai dvs.,raportata la venitul minim pe economie ( pentru ca nu este angajat cu forme legale ) cum de altfel banuiesc ca aveti deja stabilit in hotarare.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare o mama adevarata o mama adevarata Am divortat definitiv si irevocabil din aprilie 2010. Fostul sot nu a platit pensia alimentara niciodata de cand am introdus actiunea de divort..adica din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil sebdev sebdev Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort ... (vezi toată discuția)