avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pensie alimentara

Va rog sa-mi spuneti, ptr recuperarea pensiei alimentare, e imperios necesar un avocat? sau e suficient sa depun eu singura acea cerere catre instanta?

Ex-sot lucreaza inca la negru si nu cred ca are de gand sa reglementeze situatia...Din aprilie nu am mai primit nimic.

E bine sa-mi angajez un avocat?...Am totusi sanse sa obtin acest drept al celor doua fete ale mele? sau raman cu cererea si cu ..scandalul...

Ma gandesc ca poate vor fi niste modificari la Codul familiei si in sensul asta...
As vrea sa stiu ce sa fac, sa incep lupta sau...ma voi lupta degeaba...

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 22:25, 9 Septembrie 2011
Aici e problema. In sentinta e mentionat doar faptul ca pensia alim va fi un procent din veniturile realizate..ori el n-are niciun venit realizat oficial.... fara sa fie specificat salariul minim pe economie,in cazul in care nu are niciun venit...

Ce e de facut?

va multumesc!
Va trebui sa actionati dvs in instanta sa se stabileasca pensiea raportat la venitul minim pt ca dansul nu realizeaza venituri. Pt ca mai are inca 2 copii, pt ambii dvs copii se va stabili 25%
Asta inseamna un alt proces?
Adica, e oarecum musai un avocat...Sau si aici e suficienta doar cererea de care s-a vb mai sus?...

va multumesc!
Nu e musai sa aveti avocat, dvs decideti daca va puteti descurca singura sau aveti nevoie de unul.
Tatal realiza venituri cand a decis instanta sa plateasca un procent ?
Da, era angajat. Si dupa o luna dupa divort si-a dat demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare o mama adevarata o mama adevarata Am divortat definitiv si irevocabil din aprilie 2010. Fostul sot nu a platit pensia alimentara niciodata de cand am introdus actiunea de divort..adica din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil sebdev sebdev Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort ... (vezi toată discuția)