avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort s-a stabilit de comun acord plata lunara a 1000 de lei pensie pt copilul minor.Eu nu aveam servici si intre timp am parasit tara in cautarea unui loc de munca.Nu am platit aceasta pensie pt ca nu am de unde momentan.Ce am de facut pana obtin un venit care sa-mi permita plata acesei pensii alimentare?Din ceea ce am citit pe forum am inteles ca foasta sotie ma poate da in judecata pt neplata acestor sume!?cum pot eu demonstra ,daca se va pune problema de asa ceva, ca nu este vorba de rea intentie , ci doar de o imposibiliatate?
Cel mai recent răspuns: sebdev , utilizator 11:42, 9 Octombrie 2012
Da, va poate da in judecata si va poate face si plangere penala pentru abandon de familie. Veti dovedi lipsa veniturilor cu adverinte de la adm financiara, insa eu una nu cred ca dvs veti putea sta f mult timp fara venituri. Cand va veti angaja veti plati si sumele restante.
Ziceti ca ati convenit de comun acord sa platiti 1000 lei lunar, mai ziceti si ca nu aveati venituri, de ce ati stabilit o suma asa de mare cand stiati ca nu o puteti plati ?
Va poate executa silit pt neplata sumei si va poate face si plangere penala pt abandon.
Daca nu aveti de unde plati, e corect sa va adresati instantei pt stabilirea unei pensii raportat la venitul minim pe economie.
cum pot face asta,ma refer cum ma pot adresa instantei pt stabilirea unei noi sume raportate la venitul minim pe economie,din alta tara?ce se intelege mai exact prin abandonul de familie?se mai puate lua in discutie notiunea de familie dupa un divort pronuntat si ramas definitiv?cat pot intarzia plata sumelor?
multumesc anticipat
In baza a ce s-a stabilit pensia alimentara daca spuneti ca nu aveati serviciu? Suma nu este de neglijat si cu siguramta s-a facut in baza unor venituri obtinute la acea data, sau in baza faptului ca Dvs.ati spus ca o puteti plati din alte surse. Mai ales ca spuneti ca s-a stabilit "de comun acord".
Daca intre timp s-a schimbat situatia Dvs. trebuie sa deschideti o actiune in instanta, dar pana la o noua hotarare, Dvs. trebuie sa platiti suma stabilita sau va intelegeti in vreun fel cu fosta Dvs. sotie. Alta cale nu vad.
O zi buna
multumesc pentru raspuns.
cum pot sa deschid o actiune in instanta,eu neaflandu-ma in Romania?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Speta ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care parintele care tb sa plateasca pensia, nu mai obtine venituri si nu face actiune in instanta pt micsorarea pensiei si stabilirea ei functie ... (vezi toată discuția)
Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)