avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare- rea credinta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare- rea credinta?

Buna ziua,

As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de divort definitive si irevocabile, cuantumul pensiei alimentare a fost stabilit la 115 lei, adica 1/4 din salariul minim pe economie. Asta s-a stabilit in iulie 2009. Bineinteles ca nu s-a platit niciun leu.

Neplatitorul nu inregistreaza venituri legale, iar cele ilegale sunt necunoscute. Intra la infractiunea de abandon de familie? este dovada de rea creinta?

Va multumesc
Daca, timp de 2 luni consecutive nu a fost achitata pensia de intretinere, depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Prin hotararea judecatoreasca s-a dispus obligarea la plata pensiei de intretinere, chiar daca nu se inregistreaza venituri.
Abandonul de familie presupune neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.In cazul abandonului de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si poate fi pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani in functie de gravitatea faptei.
Puteti pune in executare hotararea de divort in ce priveste pensia alimentara, insa daca paratul nu are venituri legale, nu are bunuri proprii nu veti obtine nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lily74 lily74 Buna ziua, sunt divortata, am in intretinere un minor pentru care de 3 luni tatal sau nu mai plateste pensie de intretinere.acesta s-a lasat de servici ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara!! viarelly viarelly cum e modelul de plangere penala pentru neplata pensiei alimentare timp de un an?? si unde o fac?? la politie sau la tribunal?? (vezi toată discuția)