avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort s-a stabilit de comun acord plata lunara a 1000 de lei pensie pt copilul minor.Eu nu aveam servici si intre timp am parasit tara in cautarea unui loc de munca.Nu am platit aceasta pensie pt ca nu am de unde momentan.Ce am de facut pana obtin un venit care sa-mi permita plata acesei pensii alimentare?Din ceea ce am citit pe forum am inteles ca foasta sotie ma poate da in judecata pt neplata acestor sume!?cum pot eu demonstra ,daca se va pune problema de asa ceva, ca nu este vorba de rea intentie , ci doar de o imposibiliatate?
Cel mai recent răspuns: sebdev , utilizator 11:42, 9 Octombrie 2012
Incheiati un contract de asistenta juridica cu un avocat din Romania, care va poate reprezenta in instanta.
Dar cred ca pentru a-l gasi, trebuie ca macar o data sa veniti in tara.
Pana la urma aveti un interes si trebuie sa incercati.
Cererea se poate face fie de o persoana imputernicita printr-o procura data de dvs in strainatate si tradusa sau de un avocat in temeiul unui contract incheiat la distanta cu dvs.
Prin cerere se solicita micsorarea pensiei la nivelul minim pe econ/la nivelul veniturilor realizate efectiv (eventual somaj).

Nu puteti intarzia cu plata sumelor, caracterul alimentar al prestatiei impunand plata lunara.

Abandonul de familie se refera la neplata cu rea-credinta a pensiei alimentare, este infractiune si se pedepseste penal. Pt a se retine aceasta infractiune insa e necesar ca dvs sa aveti venituri si din rea vointa sa nu realizati plata pensiei. Si da, familia dvs este copilul chiar si dupa desfacerea castaoriei prin divort.
Pentru a depune actiune, nu aveti neaparat nevoie de avocat / persoana imputernicita sau oricine altcineva si nici nu este nevoie sa va deplasati pana in tara deoarece puteti solicita judecarea cauzei in lipsa dv. Cererea o puteti depune si prin posta impreuna cu toate documentele pe care le considerati necesare in sustinerea cauzei dv.
multumesc.carei instante sa ma adresez?
buna ziua , va multumesc in primul rand pentru raspuns!
doresc sa intreb daca exista vreun formular pentru a inainta in instanta o astfel de cerere ,cum poate fi urmarita actiunea in instanta avand in vedere ca eu nu sunt in tara si ma indoiesc ca Tribunalul Bucuresti trimite plicuri in afara tarii,cum pot urmarii stadiul procesului.Se poate face online ma gandesc dar cum pot afla numarul de dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Speta ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care parintele care tb sa plateasca pensia, nu mai obtine venituri si nu face actiune in instanta pt micsorarea pensiei si stabilirea ei functie ... (vezi toată discuția)
Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)