avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fostul sot nu imi plateste pensia de 7 ani , este plecat afara , stiu adresa lui unde locuieste , am decizie definitiva de la divort ....intrebare : daca imi iau avocat as putea recupera banii de la el chiar daca nu are adresa acolo si munceste la negru ?...Va rog sa ma indrumati , cu respect va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 16 Aprilie 2014
Daca munceste la negru nu aveti sanse sa vedeti vreun ban de la el.
Multumesc frumos pentru raspuns Alla1975 .......de mult ma lupt ca sa il oblig sa plateasca si nu reusesc atata timp cat munceste la negru .....chiar caut o solutie , si sper in continuare sa o gasesc ....multumesc inca odata pentru ajutor :)
Imi pare sincer rau ca va confruntati cu asa ceva, va doresc putere de a lupta si multa sanatate! Puteti eventual sa incercati sa il faceti de ras in fata celui pt.care lucreaza, trimiteti niste mailuri, poate ii vine mintea la cap si isi aduce aminte ca are un copil la cresterea caruia trebuie sa contribuie......Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
alla1975, utilizator
Revin din nou cu o noua intrebare :
S-a dat sentinta judecatoreasca in care este obligat cu plata acestei pensii alimentare ....iar el se sustrage ....unde este logica ?...ca nu o inteleg ?....sunt ferm convinsa ca nu este singurul care face asa ceva .......si totusi sunt liberi bine mersi !!!!!
Inteleg ca se tot sustrage de vreo 7 ani .......Numai tata nu e asta ...... Ati putea face plangere penala la parchet pentru abandon de familie fiindca nu a platit pensia alimentara atata amar de vreme, sau puteti merge la un executor judecatoresc sa solicitati executarea silita a bunurilor pe care acesta le detine in vederea recuperarii sumei restante (daca are ceva pe numele lui .... )
Din pacate, exista foarte multe metode de a se sustrage de la plata pensiei iar ca sa mergi la un executor acesta trebuie platit si sa aiba ce executa. Sincer va spun ca nu se merita efortul pentru a incerca sa puneti in aplicare niste sentinte care de fapt in practica nu isi gasesc aplicabilitate, ele sunt doar niste cuvinte pe o hartie. Copilul il va judeca, asta va fi pedeapsa lui ca tata.......Nu merita sa va stresati, pastrati-va sanatatea si energia pt.copil, el merita asta!

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara danaru danaru Va rog sa-mi spuneti, ptr recuperarea pensiei alimentare, e imperios necesar un avocat? sau e suficient sa depun eu singura acea cerere catre ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)