avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fostul sot nu imi plateste pensia de 7 ani , este plecat afara , stiu adresa lui unde locuieste , am decizie definitiva de la divort ....intrebare : daca imi iau avocat as putea recupera banii de la el chiar daca nu are adresa acolo si munceste la negru ?...Va rog sa ma indrumati , cu respect va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 16 Aprilie 2014
Multumesc gi-jane2 pentru indrumare !...
Referitor la faptul ca fostul sot locuieste in strainatate, Codul de procedura penala la art.42 prevede:

(2) Dacă inculpatul nu locuieşte sau, după caz, nu are sediul în România, iar infracţiunea este de competenţa judecătoriei, aceasta se judecă de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, iar în celelalte cazuri, de instanţa competentă după materie ori după calitatea persoanei din municipiul Bucureşti, în afară de cazul când prin lege se dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara danaru danaru Va rog sa-mi spuneti, ptr recuperarea pensiei alimentare, e imperios necesar un avocat? sau e suficient sa depun eu singura acea cerere catre ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)