avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune in instanta pentru plata pensiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune in instanta pentru plata pensiei

Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ioanpas , utilizator 10:34, 2 Octombrie 2015
aveti hotarare pentru plata pensiei de intretinere?
da am hotarare judecatoreasca din data de 10 -03-2014
nu aveti ce actiune sa deschideti decat poate de modificarea pensiei daca stiti ca i-a crescut salariul.
Mergeti cu hotarerea la un executor judecatoresc pt punerea in executare a hotararii.
Nu trebuie sa formulati o noua actiune pentru neplata pensiei de intretinere.
Aveti 2 variante
- sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii pe care o aveti si recuperarea pensiei restante si/sau
- sa formulati plangere penala pentru savarasirea infractiunii prev.de art.378 al.1 lit.c) c.pen.-abandonul de familie, plangere pe care o puteti depune la politie sau la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
- am formulat plangere penala pentru savarasirea infractiunii prev.de art.378 al.1 lit.c) c.pen.-abandonul de familie, plangere pe care am depus-o la politie dar dosarul a fost purtat aproximativ un an de la politie la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond,si apoi a fost clasat pe motiv ca inculpata nu are un loc de munca stabil...

Alte discuții în legătură

Ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere? sinoesasha sinoesasha anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita de 2 ani cosmas cosmas Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara iar fostul sot nu mai platit pensia alimentara de 2 ani.Am platit avocat,au fost termene la care fostul nu sa ... (vezi toată discuția)