avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere?

anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca tatal sa plateasca in continuare pensia de intretinere. problema e , ca din iunie , anul trecut, el nu a mai efectuat aceasta plata. am incercat sa discut cu el, si refuza sa mai plateasca. ce pot face? mentionez ca: mai intai l-am dat in judecata pentru pensie, si abia dupa aceea am bagat divortul. l-am tot inteles, imi spunea ca nu are bani. dar nu mai pot face asta. pensia este de 200 ron. nu e mult, dar tot e ceva. copilul are 1 an si 7 luni acum.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:27, 27 Martie 2010
Daca tatal copilului nu si-a indeplinit obligatia de plata a pensiei 2 luni consecutiv, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, in forma prevazuta de art.305 lit.c C.pen.
unde se efectueaza aceasta plangere? la judecatorie? sau la politie? mentionez ca eu dupa ce am nascut-o pe fetita mea, adica acum un an si 7 luni, am plecat de la sotul meu, si m-am mutat la parinti. l-am dat in judecata pentru pensia de intretinere si abia dupa un an, am introdus si actiunea de divort. acesta s-a pronuntat abia in februarie anul curent. dar fostul meu sot e obligat la pensie incepand cu 01-01- 2009.
Luati legatura cu un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a hotararii cu privire la pensia alimentara.
elenas68 a scris:

Luati legatura cu un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a hotararii cu privire la pensia alimentara.


Legatura cu executorul judecatoresc, pe care o indica elena68 poate fi inutila daca nu aveti ce executa (venituri sau bunuri executabile, si daca fostul sot lucreaza "la negru" de exemplu!)
Plangerea penala se face la politie si poate determina debitorul sa-si indeplineasca obligatia legala.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
ContSters36411, utilizator
fostul sot lucreaza in cadru legal. problema este ca lui nu i se opreste pensia din salariu. ci ar trebui sa o vireze personal. se poate face poprire pe salariu? se poate evita infatisarea la tribunal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
sinoesasha, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic ? ContSters46325 ContSters46325 Prietena mea este divortata. Copiii au ramas in grija ei. Fostul sot plateste pensie alimentara sarind cate o luna. Am intrebat un avocat care a raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita cu rea credinta Seashell Seashell Buna ziua! Am divortat la 1 aprilie 2010, instanta a hotarat ca tatal copilului meu sa plateasca pensie alimentara pentru copil incepand de la data depunerii ... (vezi toată discuția)