avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita cu rea credinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita cu rea credinta

Buna ziua!
Am divortat la 1 aprilie 2010, instanta a hotarat ca tatal copilului meu sa plateasca pensie alimentara pentru copil incepand de la data depunerii actelor pentru divort.
Nu a platit niciodata nici un ban :(( Mentionez ca anul trecut 7 luni copilul a stat la el, eu fiind plecata din tara, si cazand de comun acord asupra acestui fapt. Dupa 7 luni la reintoarcerea mea in tara pentru ziua de nastere al copilului, l-a dat pe copil afara din casa, m-a sunat sa-l iau cu mine ca nu mai vrea sa-l tina. Am si dovada, emailul de la el, prin care ma anunta ca nu mai vrea copilul, promite ca imi plateste retroactiv toata datoria, plus cheltuielile de judecata, ce am castigat prin instanta.
De atunci au trecut aproape doua luni, dar nici urma de bani...
Eu am luat copilul cu mine in strainatate. As vrea sa-l oblig la plata pensiei alimentare si sa-l oblig sa plateasca si retroactiv!
Am inteles ca trebuie sa depun o plangere la politie sau la parchet, sau la un executor judecatoresc.Intrebarea mea este:
1.Daca o pot face cumva in asa fel sa nu trebuiasca sa ma intorc in tara pentru aceasta, sau se poate numai personal?
2.La orice sectie de politie din oras pot sa depun plangerea?
3.Trebuie sa am si avocat sau pot rezolva toate astea fara avocat?
Mentionez ca stiu adresa si locul de munca al fostului sot.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 00:58, 6 Aprilie 2011
In situatia in care un parinte nu plateste pensie de intretinere timp de 2 luni,cu rea credinta,se poate formula impotriva acestuia de de catre celalalt parinte,plangere penala pentru abandon familial,conform art.305 c.pen.
Cred ca o problema de bun simt ar fi sa nu solicitati obligarea tatalui la pensie pentru perioada in care copilul s-a aflat in ingrijirea pentru ca acesta va putea facea aceasta dovada.
Pentru cheltuielile de judecata va puteti adresa unui executor judecatoresc.
Destinatia pensiei de intretinere este efectiv in folosul copilului. Nu stiu cat castig de cauza veti avea sa demonstrati reaua lui credinta in conditiile in care copilul a stat la el in toata perioada pentru care dv vreti acesti bani, deci el s-a ocupat efectiv de cresterea si educarea lui.
adresati-va unui executor judecatoresc de pe raza domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit, care la cererea dvs va infiinta poprirea pe salariu pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere
NU doresc sa recuperez banii pe perioada cat copilul a stat la el! Doresc doar sa plateasca retroactiv din 11.2009 si pana in prezent.
Este neplata cu rea credinta, pentru ca are loc de munca bine platit, plus lucreaza si la negru. Stiu firma unde lucreaza cu carte de munca si am dovezi ca lucreaza la negru in constructii.
Multumesc pentru raspunsuri!
Dar daca plateste pensia alimentara o data la 3 luni la o valoare de 25% din venitul minim pe economie motivand ca atat castiga, cand in realitate veniturile lui sunt mult mai mari pe statul de plata, eu pot cere in instanta sa plateasca retroactiv pensia alimentara la valoarea reala a veniturilor realizate din 2009 pana in prezent?
Nu cunosc nici in prezent cine ii sunt angajatorii insa cu siguranta nu este incadrat cu minimul pe economie.
Cum pot proceda pt a-l determina sa procedeze corect si sa plateasca pensia alimentara copilului, raportat la salariul lui real si nu in bataie de joc cum o face de 2 ani incoace?

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Nmeli Nmeli Buna... Am o fetita de 10 ani, sunt divortata de 7 ani... Pana acum un an cu chin cu vai am primit pensia alimentara in valoare de 125 lei pe luna dar de un an ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)