avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna... Am o fetita de 10 ani, sunt divortata de 7 ani... Pana acum un an cu chin cu vai am primit pensia alimentara in valoare de 125 lei pe luna dar de un an si jumatate nu a mai platit nimic. Suma este mica deoarece in toti acesti ani nu am cerut recalcularea stiind ca si el duce o viata nu prea buna.Tin sa mentionez ca lucreaza "la negru" . am depus o plangere penala anul trecut in septembrie adica de aproape 5 luni si inca nu am primit nici un raspuns. Cat timp dureaza solutionarea dosarului sau ce e de facut? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Nmeli, utilizator
Cel mai recent răspuns: krysy , utilizator 10:08, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati unei instante civile, sa solicitati si majorarea pensiei si si plata retroactiva a sumelor datorate apoi sa va adresati unui executor judecatoresc.
Chiar daca o duce greu pe copil cine-l creste?
In privinta plangerii penale .... dureaza cu anii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in aceeasi situatie sunt si eu... si daca munceste la negru ... si nici nu are nimic pe numele lui degeaba ma adresez unui judecator ... platesc niste bani degeaba si in instanta avocatului..si executorului ca legea spune ca nu e rea credinta dar daca nu are venituri de unde sa plateasca ... desi munceste la negru ..dar nu stiu exact unde ... daca ar fi niste legi gandite de niste pers mai destepte nu ar mai fi atatea cazuri de neplata pensiei de intretinere.. o condamnare de cateva luni.. o amenda catre stat .. ca si asa e nevoie de bani la buget,.. etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere a minorului de 1 an si jumatate NicoletaBarbu NicoletaBarbu Fostul sot nu a mai platit pensia copilului in varsta de 13 ani de 1 an si jumatate . An facut numeroase plangeri din care prima data a venit cu certificat ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere neachitată, dezinteres total din partea tatălui față de minor. pot schimba numele copilului cu al meu? rodica_rdc rodica_rdc Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in aceasta problema : nu mai locuiesc cu tatal fetitei mele de cativa ani.L-am dat in judecata pt pensie alimentara ... (vezi toată discuția)