avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua,
fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului verbal ca nu are loc de munca,are datorie la banca,are 2 minori din a doua casatorie,care nu sunt al lui,si copii primesc pensie alimentara de la tati lui legitimi. Are valori in casa ,dar a declarat ca este a sotiei.de ce nu cere executorul dovada cumparari? Atunci putem minti si execurorul in tara asta?In cazul asta ce pot sa mai fac pentru datoria dansului? Lucreaza la negru.Am si au datorie la banca,a mea de ce nu este luat in considerare. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi,cum pot sa recuperezi bani care a fost decizia curti :(
Multumesc si astept raspuns pozitiv
Cel mai recent răspuns: udith , utilizator 15:31, 20 Februarie 2013
Stiti unde lucreaza? Adresa la firma.
L-ati notificat inainte? Uneori ajuta.
Momentan nu lucreaza din ianuarie cu carte de munca. La executor a mintit in legatura cu valorile din casa. Eu degeaba am platit taxa executorului,nu am recuperat nimic,ca dansul este un om neserios,nu cerut dovada bunurilor materiale aflate in casa. Ce pot sa fac? ajutatim-a,am mare nevoie de restanta aia,fata e la facultate. Unde pot intoarce ca executorul nu a facut corect datoria? In tara asta degeaba sunt legiile,nu se respecta nimeni? Instanta a hotarat pensia alimentara de 6 ani ma chinui sa recuperezi cate ceva,de ce nu baga in puscarie omul ala sa lucreze pentru copilul lui. Eu sunt mama si no arunc copilul ,ajut cum pot,suntem parinti si trebuie sa ajutam viitorul copilului,dar tatal nu se poate numi parinte :(
Nu lucreaza sau nu lucreaza cu carte de munca?
Daca lucreaza la negru faceti adresa acolo, asta va spuneam. Bunurile din casa sunt greu de executat, de vandut. Alte bunuri nu are?
Avand in vedere ca ati incercat sa-l executati silit si nu ati reusit, incercati si medierea, luati legatura cu un mediator autorizat, si daca nici asa nu devine responsabil in sensul de a-si achita obligatiile care-i revin, formulati o plangere penala pentru abandon de familie.

Nu sunt adepta plangerilor penale in astfel de cazuri, dar ... vad ca nu aveti alta solutie ...

nu lucreaza cu carte de munca,lucreaza la negru. La firma la care e negru degeaba trimit adersa,spune nu are contract de munca du domnul si nu-l intereseaza.
Nu stiu ce insemna este mediator autorizat.Plangerea penala a fsot facuta de mai multe ori,am fost tot in felul asta achitata,nu are loc de munca si gata,dar nu intreba nimeni,atunci din ce bani plateste rata la banca,din ce traieste.Nu vrea sa lucreze cu carte de munca ca sa nu pot retine datoria. A lucrat anul trecut 2 ori si in Irak si in Ungaria,a care nu plateste impozit la stat.Legea nu sunt linga copiii si mame,ca in vremea de aur. Tot eu am pierdut bani aruncati la executor,am luat din gura copilului,acuma cine garanteza ca la mediator nu patesc la fel :(
Mai am o intrebare pensia alimentara a fost dat de judecata in anul 2009,(legea spune,dupa majorat daca invata la facultate la cursul de zi pana la varsta de 26 ani,ambi parinti suntem nevoiti sa o ajutam)am auzit ca dupa 3 ani nu pot sa cer restanta ramasa,este adevarat? Fata mai are 2 ani de studii.

[ cand aveti de completat un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara udith udith Buna ziua, am o fata de 22 ani,invata la facultatea in Ungaria,tatal lui de 25 luni nu plateste pensia alimentara,fata a depus la un executori judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita cu rea credinta Seashell Seashell Buna ziua! Am divortat la 1 aprilie 2010, instanta a hotarat ca tatal copilului meu sa plateasca pensie alimentara pentru copil incepand de la data depunerii ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Paula85 Paula85 Buna ziua, Am si eu o mica mare problema cu neplata pensiei alimentare. Tatal fiicei mele nu a platit pensia alimentara pentru cea mica pe o perioada de mai ... (vezi toată discuția)