Buna ziua,
am o fata de 22 ani,invata la facultatea in Ungaria,tatal lui de 25 luni nu plateste pensia alimentara,fata a depus la un executori judecatoresc actele necesare pentru executare.Dar intre timp am auzit ca nu mai are loc de munca,fostul soti,ce se va intampla ,poate sa recupereze restanta? executorul mi a zis ca asteapta incuvintarea,nu stiu la ce se refera? avem sentinta judecatoreasca ca trebuie sa ajute fata pana la 25 ani,daca invata .
Executorul are nevoie de incuviintare de la instanta pana sa inceapa procedurile de executare. Daca nu are loc de munca si daca nici bunuri in proprietate nu are, nu prea sunt sanse sa recuperati. Daca insistati in executare , puteti recupera cand se va reangaja.
Incuviintarea se da de instanta la cererea executorului. Inainte de obtinerea ei, executorul nu poate incepe executarea silita. Daca tatal nu are bunuri si nici venituri, tot ce puteti face este sa tineti dosarul in executare, formuland cerere de staruinta inainte de expirarea termenului de perimare (6 luni), timp in care debitorul se poate angaja sau poate dobandi bunuri.
Tatal are locuinta si valori in ea. 2 ani de zile a muncit la negru ca sa nu pot retine din salariu pensia alimentara,de 4 luni a lucrat cu loc de munca,dar de acolo a fost dat afara,trebuie sa lucreze undeva ca are datorie la banca ca si mine,numai ca cu copilul lui nu tine :( Singur mama fiind trebuie sa ajut fata desi am si eu datorie la banca din cauza partajul. Macar sa plateasca ce a dat judecatoria pensia alimentara de 100 lei luna
dar pana cat timp pot sa recuperezi? daca munceste la negru ? de 25 luni nu a platit,asa am auzit dupa 3 ani nu am dreptul sa cer
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
udith
Buna ziua,
fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului ... (vezi toată discuția)