avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Încetarea executării silite
Discuție deschisă în Executare silită

Încetarea executării silite

Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile.
1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o nouă executare: o săptămână, o lună, 3 luni?
2. Cum va afla debitorul de reluarea executarii? Sau nu va fi notificat?
3. Reluarea executarii se va face tot pe baza unei actiuni in instanta pt incuviintarea executării?
4. Pt orice sumă de recuperat de la debitor, daca acesta nu are salariu, alte venituri, cont bancar sau bunuri mobile de valoare, se poate executa silit un imobil (apt) daca deține?
5. Ce inseamna perimarea executării?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:23, 4 Februarie 2023
1. și peste 1 saptamână sau 1 lună, și peste 2-3 ani.
2. se va trezi cu salariul poprit și contul bancar blocat.
3. da, va cere iar încuviințarea.
4. da, poate trece la executarea silită imobiliară.
5. dacă executorul stă pasiv 6 luni executarea se perimă, adică pierde dreptul la acea acțiune de a mai executa , dar poate începe oricând o altă executare cu o altă cerere de încuviințare.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
Dapix, utilizator
1-Oricand
2-Executorul judecatoresc la cererea creditorului va desfasura acte si actiuni,inclusiv informarea oficiala a debitorului
3-Fiecare executare silita se dispune in temeiul unei hotarari definitive si executorii
4-Executorul judecatoresc pentru materializarea hotararii judecatoresti de executare silita va solicita oficial autoritatilor in drept sa comunice bunurile in evidenta debitorului si poate dispune executare silita asupra bun mobil sau imobil
5-Perimarea executarii silite, reprezinta o sancţiune procesuala ce determina stingerea actelor de urmarire ca o consecinţa a lipsei de diligenţa a creditorului, care nu manifesta staruinţa pentru realizarea executarii silite începute la cererea sa.
P.erimarea. opereaza de plin drept, odata cu împlinirea termenului de şase luni de la data ultimului act de urmărire; daca actul de executare trebuia îndeplinit din oficiu de organul de urmarire,
Termenul de perimare nu opereaza în cazul creanţelor fiscale.
P.erimarea. poate fi invocata în tot cursul urmaririi, direct în faţa organului de executare; daca executorul judecatoresc continua urmarirea, partea interesata poate solicita instanţei, pe calea contestaţiei la executare, sa constate interventia perimarii
Termenul de perimare. se întrerupe prin orice act realizat de creditor, daca din acesta rezulta staruinţa sa în realizarea urmaririi silite. în ipoteza suspendării executării silite,
Perimarea are ca efect si genereaza desfiinţarea tuturor actelor de urmarire; creditorul are însa posibilitatea de a începe o noua executare silită, daca între timp nu s-a împlinit termenul de prescripţie.
art. 697 NCPC prevede că: „(1) Perimarea se constată de către instanţa de executare, la cererea executorului judecătoresc sau a părţii interesate, prin încheiere dată cu citarea în termen scurt a părţilor. (2) Perimarea executării atrage desfiinţarea tuturor actelor de executare, cu excepţia celor care au dus la realizarea, în parte, a creanţei cuprinse în titlul executoriu şi a accesoriilor”.





și peste 1 saptamână sau 1 lună, și peste 2-3 ani.

De ce ar înceta executarea pt ca apoi după o săptămână sau o luna sa înceapă alta? Daca o nouă executare se obtine prin alt proces, acesta nu durează câteva luni sau se incuviinteaza pe loc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
prettydaniola, utilizator

ynocentta a scris:

-
4-Executorul judecatoresc pentru materializarea hotararii judecatoresti de executare silita va solicita oficial autoritatilor in drept sa comunice bunurile in evidenta debitorului si poate dispune executare silita asupra bun mobil sau imobil



Eu am o datorie in jur de 3500 lei cheltuieli de judecată într-un proces de calomnie pierdut pe nedrept (câștigat pe fond dar pierdut in apel dintr-o eroare a judecatorului) si de aceea nu vreau sa-i plătesc ticalosului acești bani. Am citit undeva intr-un articol pe net ca daca datoria este mai mica de 10.000 lei nu se executa imobile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
prettydaniola, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați citit dar n-ați înțeles prevederea legală. Dacă creanța e sub 10.000 lei, nu se execută imobiliar numai dacă debitorul are salariu sau alte bunuri mobile din ce să-i poprească.

N-a spus nimeni că executarea se oprete așa fără motiv după 1 lună sau după 5 luni, ci doar dacă debitorul la un moment dat devine insolvabil temporar, și atunci se caută alte bunuri mobile și chiar imobile., iar pentru a pune din nou poprire nu trebuie o altă încuviințare a instanței.

Și pentru 10 lei îți poate vinde casa dacă n-ai alte venituri sau bunuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite atrage prescriptia? alin20 alin20 buna ziua. mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)
Perimare biancca biancca Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)