avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimarea executarii silite atrage prescriptia?
Discuție deschisă în Executare silită

Perimarea executarii silite atrage prescriptia?

buna ziua.
mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic cam de un an.
ce sanse am ca aceasta executare sa fie perimata, iar daca voi obtine perimarea acestei executari inceputa in anul 2007, ma mai poate executa silit printr-un nou dosar de executare? mentionez ca este vorba de o suma de bani fara garantii imobilare,
daca creditorul a fost diligent, si a staruit in recuperarea creantei, cu siguranta nu se perima executarea.
Daca creditorul nu a staruit in recuperarea creantei in ultimele 12 luni, se poate constata perimarea?
In cazul comunicarii unui act de executare silita debitorul poate face constestatie la executare silita si cere instantei sa constate perimarea.
este de ajuns ca creditorul sa faca o cerere de staruinta ... cu conditia ca sa nu depaseasca termenul ... nu stiu la ce alte dovezi va refertiti dvs.
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”


Potrivit art. 49 alin. (1) din Legea nr. 188/2000,
”executarea silita si celelalte acte de executare (…) se indeplinesc la cerere (…)”.

Pentru a efectua orice act de urmarire executorul judecatoresc trebuie sa fie investit cu o cerere oficiala,prin care creditorul sa-i solicite indeplinirea actului respectiv.
Chiar daca se constata ca opereaza perimarea,creditorul are dreptul sa solicite reluarea proceduri de executare silita

Alte discuții în legătură

Staruinta in executare andao andao Buna ziua, Ma intereseaza cum calculez cele 6 luni pt a depune cererea de staruinta in executarea silita. Contractul de executare silita intre mine si biroul ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)