avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită STARUINTA IN EXECUTARE
Discuție deschisă în Executare silită

STARUINTA IN EXECUTARE

Buna ziua,
Ma intereseaza cum calculez cele 6 luni pt a depune cererea de staruinta in executarea silita.
Contractul de executare silita intre mine si biroul exect. jud a fost incheiat in iunie, dar in august am primit procesul verbal(actualizare creanta).
Deci socotesc 6 luni din iunie sau din august?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:23, 12 Decembrie 2010
O opinie a colegei Gabriela Padurariu, referitor la intrebarea dvs., este ca: ”cererea de continuare a executarii silite”, formulata semestrial de creditor, cu putin inaintea implinirii termenului de 6 luni, nu are caracter intreruptiv al cursului perimarii de drept, in cazul ca aceasta nu este urmata de acte firesti de executare.


Informativ:[ link extern ]


am avut multe situatii in care instanta a constatat ca am staruit in executare si prin urmare nu a intervenit perimarea. Cam 90% din cazuri... Asa ca....pot spune ca functioneaza :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite atrage prescriptia? alin20 alin20 buna ziua. mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)