avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite

Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti…, în dosarul de executare …….
Anulandu-se actele ca efect al perimarii, s- a anulat deci si procesul verbal de licitatie imobiliara…fiind un act de executare silita..
Credeti ca pot obtine de la judecatorie certificat de grefa cu privire constatatea perimarii si anularea actelor de executare silita?
Eu am trimis email la executori cu copie ECRIS dupa solutia data in dosar, poate executorul continua executarea silita daca nu este comunicata hotararea instantei?
Instanta nu s-a pronuntat asupra constatarii prescriptiei in dosarul mentionat, cu toate ca executarea silita este prescrisa.
Trebuie Oare sa fac recurs, ca instanta sa constate prescrisa executarea silita?

Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 20:46, 20 Aprilie 2015
Perimarea reprezinta sanctiunea procedurala care consta in stingerea procesului, in faza in care se gaseste, deoarece se considera ca partea care nu a staruit in termenul legal de 6 luni , nu a avut interes in solutionarea cererii sale
Perimarea nu intervine prin simplul fapt al trecerii unei perioade de 6 luni intre doua acte de executare successive, fiind necesar ca executorul sa il fi instiintat in scris pe creditor despre obligatia de indeplinire a unui act sau a unui demers.
Creditorul are posibilitatea de a dovedi ca nu a fost in culpa, chiar daca termenul de 6 luni s-a implinit, iar executorul il instiintase despre necesitatea efectuarii in scris a actului sau demersului.
Efectele perimarii constau in desfiintarea tuturor actelor de executare, exceptie facand acelea care au dus la realizarea, in tot sau in parte, a creantei cuprinse in titlu executoriu si a accesoriilor.
Perimarea sanctioneaza strict lipsa de diligenta a creditorului si desfiinteaza actele de executare care au fost valabil intocmite, creditorul neputand sa solicite intoarcerea cheltuielilor, de la executor sau de la debitor.
Daca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita nu s-a impliniti, creditorul poate formula o noua cerere de executare silita, chiar daca cererea de dinainte a fost perimata.
Executorul judectaoresc poate continua procedura de executare atat timp cat nu a primit hotararea definitiva a instantei
Multumesc pentu raspuns,

Daca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita nu s-a impliniti, creditorul poate formula o noua cerere de executare silita, chiar daca cererea de dinainte a fost perimata.

termenul de prescriptie este implinit, executarea silita a inceput in anul 2012 - s-a dispus anularea actelor de executare silita

Executorul judecatoresc poate continua procedura de executare atat timp cat nu a primit hotararea definitiva a instantei

asta inseamna ca trebuie sa ma grabesc in a cere suspendarea executarii silite pana la ramanerea hotararii definitive, corect?
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
atr.719 efectele solutionarii contestatiei

(5) daca contestatia este admisa, executorul jud.este obligat sa se conformeze masurilor luate sau dispuse de instanta

avand in vedere ca sentinta prin care instanta a admis contestatia la executare, este executorie, executarea silita nu se va continua dupa ce se solutioneaza irevocabil contestatia la executare?

Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
Cu privire la termenul de prescriptie:

titlul executoriu este BO emis in alb in 2008, dar pe care creditorul a inscris in fals, in bilet o data a emiterii 06.2009, cu scadenta in 07.07.2010, incuviintarea executarii silite a fost admisa in 06.04.2012 si ulterior in 14.12.2012.

Somatia cambiala a fost trimisa in Ianuarie 2013, formele de executare au continuat pana in 16.05.2013. Pana la noiembrie 2014 nu s-au mai efectuat acte sau forme de executare silita.
Prin admiterea contestatiei la executare, s-a constatat perimarea si s-a dispus anularea formelor de executare silita.

Deci eu zic ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita s-a implinit.

Chiar si asa, daca creditorul porneste o noua executare silita, el este constient ca imi pot formula apararile pe calea opozitiei la executare si ca am mari sanse de castig.

Opozitia mea a fost respinsa ca tardiva(la momentul introducerii cererii)

mai multe opinii si pentru mine? va multumesc oricum tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde se depune cererea de perimare a unei executari silite? (vezi toată discuția)