perimarea executarii silite o constata xecutorul judecatoresc, daca a inceput dosar de executare. daca executorul nu constata de la sine, atunci in momentul introducerii unui nou act de executare se face contestatie la executare si se solicita ionstantei sa constate perimarea executarii. cererea se solutioneaza de instanta din raza teritoriala a locului unde se face executarea.
Executarea nu este in baza unei hotarari judecatoresti. Sunt executat de catre un birou al unui executor judecatoresc cu domiciliul in alta localitate. El a emis o noua somatie de continuare a executarii, deci ce sa constate el? Eu am constatat ca nu e in termenul legal si as vrea sa solicit perimare si va intreb: cui trebuie sa ma adresez? Judecatoriei de pe raza domiciliului meu sau Judecatoriei de pe raza domiciliului biroului de executare?
In cererea de perimare pot solicita si anularea executarii silite existente respectiv poprirea pe salariu sau doar continuarea executarii silite?
Va multumesc!
Contestatia la executare o depuneti la instanta care a incuviintat executarea.Pentru a nu se institui poprirea, trebuie sa solicitati si suspendarea.Veti plati taxa timbru si cautiune.
Va veti putea rezolva situatia printr-o contestatie la executare adresata judecatoriei care a incuviintat executarea silita. Veti invoca exceptia perimarii. Ca urmare a constatarii perimarii executarii silite, se vor anula actele de executare silita, inclusiv poprirea.
O noua executare va putea fi pornita de catre creditor daca nu s-a implinit termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.