avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti unde se depune cererea de perimare a unei executari silite?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:45, 16 Iunie 2013
perimarea executarii silite o constata xecutorul judecatoresc, daca a inceput dosar de executare. daca executorul nu constata de la sine, atunci in momentul introducerii unui nou act de executare se face contestatie la executare si se solicita ionstantei sa constate perimarea executarii. cererea se solutioneaza de instanta din raza teritoriala a locului unde se face executarea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
MDP LAWYERS, Avocat
Executarea nu este in baza unei hotarari judecatoresti. Sunt executat de catre un birou al unui executor judecatoresc cu domiciliul in alta localitate. El a emis o noua somatie de continuare a executarii, deci ce sa constate el? Eu am constatat ca nu e in termenul legal si as vrea sa solicit perimare si va intreb: cui trebuie sa ma adresez? Judecatoriei de pe raza domiciliului meu sau Judecatoriei de pe raza domiciliului biroului de executare?
In cererea de perimare pot solicita si anularea executarii silite existente respectiv poprirea pe salariu sau doar continuarea executarii silite?
Va multumesc!
Contestatia la executare o depuneti la instanta care a incuviintat executarea.Pentru a nu se institui poprirea, trebuie sa solicitati si suspendarea.Veti plati taxa timbru si cautiune.
Va veti putea rezolva situatia printr-o contestatie la executare adresata judecatoriei care a incuviintat executarea silita. Veti invoca exceptia perimarii. Ca urmare a constatarii perimarii executarii silite, se vor anula actele de executare silita, inclusiv poprirea.

O noua executare va putea fi pornita de catre creditor daca nu s-a implinit termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar executare silita si ulterior presciptie AlinVI AlinVI Buna ziua, Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta: - in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si ... (vezi toată discuția)